Tgrt Haber
27 Mart 2014 19:30

Selfie çılgınlığı kaygıları arttırdı

Selfie çeken insanlar yakın çekim pozlarda, yüzlerinde beğenmedikleri bölgeleri fark etmeye ve bununla ilgili değişim isteğine ilgi göstermeye başladı.

Selfie çılgınlığı kaygıları arttırdı
selfie çılgınlığı, selfie pozları, selfie çekimi, selfie nedir, estetik kaygı,

Hayatımızın her alanına giren sosyal ağlar kişisel bakım ve görünümün önemini de gitgide arttırıyor. Özellikle son dönemlerde popüler hale gelip her alanda giderek kendinden bahsettiren  selfie fotoğraflar internette en çok izlenen görüntüler haline geliyor. Sosyal paylaşımların adeta vazgeçilmez bir parçası haline gelen bu akım, Oscar törenine dahi damgasını vurarak ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gösterdi. Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde de 1.1 milyon fotoğraf ile yapılan araştırma çalışmasına göre, insan yüzü içeren fotoğrafların beğenilme oranının, olmayanlara göre yüzde 38 daha fazla olduğunun gösterilmesi, insanların yüz fotoğraflarına ne kadar ilgi duyduğunu tescillemiş oldu.
YAKINDAN ÇİRKİNMİŞİM!
Kişiler, özellikle yakın çekim pozlarda, yüzlerinde beğenmedikleri bölgeleri fark etmeye ve bununla ilgili değişim isteğine ilgi göstermeye başladı.
NEWEST Estetik Merkezi doktorlarından Op. Dr. Bora Ok, Selfie’nin estetik operasyonlara olan ilgiyi tetiklediğini belirtti. Dr. Ok, ‘’Son zamanlarda ülkemizde de hastalarımızdan sıklıkla bu fotoğraflarda, kendilerinde beğenmedikleri yönleri farkettikleri ve bundan sonra estetik cerrahiye başvurma gereği düşündükleri ile ilgili değerlendirmeler duymaktayız. Hatta muayene sırasında selfie pozlarını bize gösterip, bu pozlar üzerinden rahatsızlık duydukları bölgeyi anlatan hastalarımıza son zamanlarda sıkça rastlıyoruz. Hastalar o güne kadar belki o kadar da dikkat etmedikleri  burun eğriliğini, kulakta şekil bozukluğunu ya da kırışıklığı yakın çekimin de etkisiyle fark ederek çözüm arayışına giriyorlar. Bu arayış her yaş grubunda farklılık gösteriyor. Genç yaşlarda daha çok burun estetiği, dudak estetiği ve saç ekimi ilgi çekmekte daha ileri yaşlarda ise yüzdeki kırışıklıklar, göz kapaklarında düşüklük, göz altı torbaları, yüz sarkıklığı gibi yorgun görünüme sebebiyet veren durumlar ön plana çıkmaktadır’’.dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...