Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ekim 2021 23:31

SGK'dan grip aşısı duyurusu: Ücretsiz dağıtılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) milyonlarca vatandaşı sevindiren duyuruyu yaptı. Buna göre; gerekli şartlara uyan vatandaşlara grip aşısı ücretsiz olarak dağıtılacak.

SGK'dan grip aşısı duyurusu: Ücretsiz dağıtılacak
grip aşısı,sgk

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürerken, sonbahar ve kış mevsimi öncesi grip vakalarının da artışa geçmesi pek çok kişide tedirginliğe yol açıyor. Gribe yakalanmak istemeyen kişilerin bir kısmı çareyi aşı olmakta görüyor. Ancak aşı için belli bir ücret talep ediliyor.

Bu noktada Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) kritik bir duyuru geldi. SGK, belirli şartlara uyan vatandaşlara grip aşısının ücretsiz olarak verileceğini açıkladı. Söz konusu açıklamada, Eylül-Şubat ayları arasındaki dönemi kapsayacak şekilde yıl bir defa grip aşısı bedellerinin kurum tarafından karşılanacağının altı çizildi.

ÜCRETSİZ AŞI HAKKI OLAN KİŞİLER

Ücretsiz grip aşısından yararlanacak kesim; 65 yaş ve üzeri kişiler, yaşlı bakımevi ve huzurevinde kalanlar, hamileliğin 13. haftasından doğuma kadar anne adayları, kronik rahatsızlığı olan erişkin ve çocuklar olarak belirlendi.

Kronik rahatsızlığı olan yetişkin ve çocukların durumu ise, "Astım dâhil kronik pulmoner ve kardiyovasküler sistem hastalığı olan erişkin ve çocuklar, Diyabet dâhil herhangi bir kronik metabolik hastalığı olanlar, kronik renaldisfonksiyonu, hemoglobinopatisi veya immün yetmezliği olanlar veya immünsupresif tedavi alan erişkin ve çocuklar, 6 ay-18 yaş arasında olan ve uzun süreli asetil salisilik asit tedavisi alan çocuk ve adolesanlar" şeklinde tanımlandı.

GRİP AŞISI NE KADAR?

SGK kapsamında yer almayan grip aşısı Eylül ayı itibarıyla eczane raflarında yer almaya başlamıştı. Eczanelerden ücretli olarak satışı yapılacak olan grip aşısının bu yılki fiyatı 85,12 TL olarak belirlenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...