Tgrt Haber
23 Eylül 2022 18:17 - Güncelleme : 23 Eylül 2022 18:42

Sınırımızda alarm! DSÖ Suriye’deki kolera tehlikesini açıkladı: 253 vaka, 23 ölü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Suriye’de etkisini arttıran kolera vakalarına ilişkin açıklama yaptı. Suriye’de şimdiye kadar 253 kişiye kolera bulaştığı 23 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Daha önce Suriye'nin Türkiye sınırına yakın YPG kontrolündeki bölgelerde ve Rakka'da vaka olduğu açıklanmış, Gaziantep Valisi Davut Gül önlemlerin arttırıldığını belirtmişti.

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
Fotoğraf (AA)
DSÖ,kolera,Suriye
Fotoğraf (AA)

Dünyada koronavirüs tehdidi devam ederken bazı bölgelerde kolera salgını yayılmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Fadela Chaib, kolera salgınının etkisini sürdürdüğü Suriye'de şimdiye kadar 253 kişiye kolera bulaştığını ve 23 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sözcü Chaib, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisindeki düzenlediği haftalık basın toplantısında, Suriye'deki kolera salgınına dair son durumu değerlendirdi.

Chaib, koleranın Suriye'de Halep, Haseke, Deyrizor, Lazkiye, Şam ve Humus'ta etkili olduğunu belirterek, 20 Eylül itibarıyla ülke genelinde 253 vaka ve kolera nedeniyle 23 can kaybı görüldüğünü kaydetti.

DSÖ'nün kolerayla mücadele kapsamında Dubai hükümetinin yardımıyla bölgeye ilaç ve ekipman yardımında bulunduğu bilgisini paylaşan Chaib, şimdiye kadar yollanan ekipman ve ilaçla tedavinin sürdüğünü aktardı.

Chaib, kolera mikrobunun çoğunlukla işlenmemiş kaynaklardan alınan sular ve kirli suyla sulanan sebzelerden yayıldığını söyledi.

SINIRIMIZDA ALARM

Suriye’nin Rakka kentinde terör örgütü YPG/PKK ve rejimin kontrolündeki bölgelerde çıkan kolera salgınında 14 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 binin üzerinde kişinin ise hastalığa yakalandığı ileri sürülmüştü. Rakka'daki kolera salgını üzerine Türkiye sınırında da önlemler artırıldı. Gaziantep Valisi Davut Gül, şu ana kadar ulaşan bir salgın bilgisi olmadığını ifade ederek şunları söylemişti:

Salgın nedeniyle Suriye tarafında olası vakalar için karantina merkezleri oluşturma kararı alındı. Şu ana kadar yalnız Cerablus bölgesinde şüpheli bir vakaya rastlanmış. Onun test sonucu da negatif çıkmış. Sınır kapılarında önlemler artırıldı. Gelenlerin ateş ölçümü gibi, hastalığın belirgin belirtileri konusunda arkadaşlarımız daha kapsamlı tedbirlerle kontrolü sağlanacak. Şüpheliler derhal kontrol altına alınacak. Özellikle çadır kentlerde sağlık ve hijyen çalışmaları artırılacak, hastanelerde kolera servisleri açılarak, çadır kentlerde sahra noktaları kurulacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...