Tgrt Haber
27 Haziran 2021 17:31

Sirkeli su ile yıkanmak ne işe yarar? Sirkeli su ile nasıl banyo yapılır?

Son zamanlarda yaygınlaşan sirkeli su ile banyo yapılır mı sorusu herkeste merak uyandırdı. Sirkeli suyla duş almak zararlı mıdır, sirkeli suyun faydaları nelerdir, sirkeli suyla nasıl yıkanılır en çok sorulan soruların başında geliyor.

Sirkeli su ile yıkanmak ne işe yarar? Sirkeli su ile nasıl banyo yapılır?
sirke,duş,cildi

Sirkenin rahatlamak, temizlenmek, günün yoğunluğunu atmak gibi maddi etkilerinin yanında nazar, büyü, kötü enerji gibi manevi yanlarından da yararlanmak isteyen insanlar son zamanlarsa sık sık sirkeye başvurmaya başladı. Her alanda kullanılmaya müsait yapısı tercih edilmesindeki en etkili nedenlerden birisi.

SİRKE İLE BANYO YAPILIR MI?

Halk arasında şifa kaynağı olarak yüzyıllardır kullanılan sirke, son günlerde adından sıklıkla söz ettiriyor.  İçerisinde bulunan mineral ve vitaminler sayesinde cilt ve saç bakımındın yanında pekçok alanda son derece etkili olan sirke, banyonun ardından durulama sırasında kullanılmaktadır. Sirkenin cilde faydaları;

  • Cildi derinlemesine temizler
  • Sivilce ve siyah nokta oluşumunu engeller
  • Cildi ölü derilerden arındırır
  • Cildin ferahlamasına yardımcı olur
  • Ph seviyesini dengeler
  • Fazla sebum üretiminin önüne geçer,
  • Cildin yağ dengesini korur
  • Kırışıklığı önler
  • Lekelerin azalmasına faydalı olur
  • Ter kokusunu önler

Cilt bakımına katkılarının yanında saça da iyi geliyor. Sirke; kepek, egzama, kaşıntı gibi pek çok saç rahatsızlığının giderilmesinde kullanılır. Saç derisinin sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Banyo suyuna sirke eklemek, suyu daha asidik hale getirir bu sayede sirke cildin ve saçın nem dengesinin korunmasına yardımcı olur. Bunun yanında ciltte ve saçta oluşabilecek enfeksiyon, bakteri, mantar ve zararlı organizmaların engellemesini sağlar.

Sirkeli su ile yıkanmak ne işe yarar? Sirkeli su ile nasıl banyo yapılır?

SİRKELİ SU İLE NASIL BANYO YAPILIR?

Sirkeli suya duş almak isteyenlerin nasıl bir yol izlemesi gerektiği konunun uzmanları tarafından açıklandı. ‘’Hangi sirkeyle duş alınır? Ne kadar sirke kullanılır?’’ en çok aratılan sorulardan oldu. Sirkeyle duş alırken en çok tercih edilen sirkelerin başında elma sirkesi geliyor.

Haftada 2-3 kez banyo bittikten sonra durulanma suyu hazırlayın. Hazırladığınız kovanın içerisine yarım çay bardağı elma sirkesi ekleyin. Peki her gün sirkeyle yıkanır mı? Uzmanlar her gün sirkeyle yıkanmanın cildi tahriş edebileceğini ifade ediyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...