Tgrt Haber
06 May 2022 22:43 - Güncelleme : 06 May 2022 23:25

Duyan soğanın suyunu çıkarıyor: Uzun saçın şifresi, adet sancısının reçetesi, soğan suyunun 6 faydası

Tüm sebzeler sağlık için önemli olsa da, soğan benzersiz faydaları ile bir adım öne çıkar. Rapunzel’in uzun saçının şifresi, kanserden adet sancına faydası saymakla bitmiyor. Yemeğin lezzeti soğan hemen hemen her tarifte yerini alırken soğan suyu ise saç bakımından adet sancısına tüm dertlerin devasıdır. İşte soğanın suyunu çıkaracağınız 6 faydası

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Soğan suyu faydaları saymakla bitmiyor. Kanserden adet sancına saç bakımında sivilcelere iyi gelen soğan suyunun gizli faydaları
Soğan suyu faydaları saymakla bitmiyor. Kanserden adet sancına saç bakımında sivilcelere iyi gelen soğan suyunun gizli faydaları

Soğan içerdiği yüksek antioksidan ve zengin kükürt nedeniyle sağlık açısından birçok faydası bulunur. Kanser riskinin azalması, iltihaplanma, eklem ve kemik sağlığı, göz hastalıkları gibi dertlerin şifası soğan aynı zamanda güzellik alanında da sık sık kullanılır. Özellikle soğan suyu son yıllarda kadınların vazgeçilmez rutini haline geldi. İşte soğan suyu faydaları

RAPUNZEL ETKİSİ: SAÇLARI UZATIR

Soğan suyundaki kükürt, kolajen üretimini artırır ve bu, saç büyümesini de artırabilir. Ani saç dökülmesini karşı savaşır. Soğan suyu özellikle sönük saçlara parlaklık kazandırır. Sağlıklı bir saç derisi için soğan suyu birebirdir.

SİVİLCE PROBLEMİNİ ÇÖZER

Antimikrobiyal ve antifungal özellikleri sayesinde pürüzsüz bir cilt sağlar. Bakteriyel enfeksiyonları önlerken sivilceler ile mücadele eder. Yüzünüze soğan suyu sürün ve 10 ila 15 dakika bekletin. Yüzünüzü ılık suyla yıkayın. KIRIŞIKLIKLARI GİDERİR Soğan suyu antioksidan nedeniyle erken yaşlanma belirtilerini önleyebilir. Kalojen üretimini artırabilen ve erken yaşlanmayla mücadele edebilen kükürt içeriği sayesinde genç kalabilirsiniz.

Duyan soğanın suyunu çıkarıyor: Uzun saçın şifresi, adet sancısının reçetesi, soğan suyunun 6 faydası

KANSER RİSKİNİN ÖNÜNE GEÇER

Soğanlarda kersetin, antosiyaninler ve organosülfür dahil olmak üzere çeşitli antikanser bileşikleri vardır. Araştırmalar, bu bileşiklerin çeşitli kanser türlerinin tedavisine yardımcı olur. Uzmanlar soğan aroması ne kadar çok olursa etkisinin o derece çok olacağını belirtti.

DİYABET DERDİNİN DEVASI

Soğan kan şekerini düşürmeye yardımcı olması nedeniyle diyabetli insanlara iyi gelir. Metabolizmayı hızlı çalıştırmasından dolayı diyabet hastalığının tedavisin kilit rol oynar.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Soğanlar, bağışıklık seviyelerini artırabilecek bir besin olan selenyum içerir. 

SOĞAN SUYU NASIL YAPILIR? 

Soğan suyu faydalarını duyanlar ''Soğan suyu faydaları nelerdir?'' sorusunun cevabını arıyor. İşte soğan suyu tarifi: 

  • Sirkeli suda bekletilen soğanı dört parçaya bölün,
  • Bir kabın içinde kaynatılan klorsuz suyun içerisine dörde bölünen soğan ekleyin,
  • Yaklaşık 5 dakika kaynatın ve için. 

SOĞAN SUYUNUN YAN ETKİLERİ NELERDİR? 

Soğan suyu tüketirken dikkat edilmesi gerekir. Özellikle hamile ve emziren kadınlşarın soğan suyu tüketiminde doktoruna danışması en sağlıklısıdır. Kan şekerini fazla düşürebilme ihtimalinden dolayı gereğinden fazla içilmemelidir. Halihazırda diyabet ilaçları kullanıyorsanız, soğan suyu kan şekeri seviyenizi çok fazla düşürebilir. Soğan suyu kanın pıhtılaşmasını yavaşlatabileceğinden kanama riskini artırabilir. Kanama bozukluğunuz varsa soğan suyu tüketmeyin.

Soğan suyuna karşı bir cilt alerjinizin olup olmnadığını geniş bir bögleye uygulamadan önce küçük  bir noktada test ederek anlayabilirsiniz. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...