Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Aralık 2019 10:30

Soğuk hava etkisini artırdı! Talep ikiye katlandı

Şanlıurfa'da havaların soğuması ve mevsim geçişinde oluşan, soğuk algınlığı, grip enfeksiyonu gibi hastalıklardan korunmak için vatandaşlar, bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini olan limona talebi arttı.

Soğuk hava etkisini artırdı! Talep ikiye katlandı
limon,,c vitamini,

Şanlıurfa'da havaların soğuması ve mevsim geçişi dolayısıyla pazarların vitrinde yer alan limonlar, vatandaşlar soğuktan korunmak için talebini artırdı.

Kentte semt pazarlarında kurulan tezgahların vitrinde dizilen limonlar, kilosu 3 liradan satışa sunuluyor. C vitamin olan limon potansiyel bir zenginlik olup, insanın vücudunda, kan basıncını kontrol eder, bağışıklık sistemini güçlendirir, cilt sağlığını korur ve vücudun PH dengesini düzenleyen önemli bir vitamin deposudur.

“Soğuk havada limona olan talep ikiye katlandı”

Soğuk kış günlerinde vatandaşların limona olan talebinin artığını ifade eden pazarcı Mustafa Kılıç, “ Soğuk havada limona rağbet çok fazladır. Kış aylarında limon daha çok satılıyor. Şuan limonun fiyatı da gayet uygundur. Limonun faydası çoktur. Limon soğuk algınlığına çok iyi geliyor. Limon her şeye iyi geliyor. Limon C vitaminidir. İnsanlar limonu sıkıyorlar, öyle içiyorlar. Vatandaşların limona talebi de arttı. Eskinden 1 kg satıyorduk, şimdi ise 2 kg satıyoruz. Limona talep iki katına çıktı” dedi.

Pazarda limon alan vatandaş İsa Toprak da, Soğuk kış günlerinde limonun iyi geldiği için pazarda limon aldığını belirterek, limon fiyatının uygun olduğu ve limonun insan sağlığı için önemli bir vitamin deposu olduğunu söyledi.

Pazarcı Halil Ölmez de, Limonun insanlara faydasının çok olduğu ve tezgahın da limon dizerek, renk katığını aktardı.

Pazarcı Mehmet Çalış ise, limon soğuk kış günlerinde oluşan nezle, grip gibi hastalıklara iyi geldiğini belirterek, limonun insanın bağışıklık sistemini kuruduğunu dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...