Tgrt Haber
10 Kasım 2021 20:10

Son dakika! 10 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka düştü vefat arttı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 10 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 27 bin 259 yeni vaka tespit edilirken, 203 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vaka sayısında düşüş gözlemlenirken vefat sayısında ise artış dikkat çekti.

Son dakika! 10 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka düştü vefat arttı
koronavirüs,vaka,sağlık bakanlığı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 10 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 27 bin 259 yeni vaka tespit edilirken, 203 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vaka sayısında düşüş gözlemlenirken vefat sayısında ise artış dikkat çekti.  Bir günde toplam 358 bin 251 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 27 bin 513 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 79,60 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,78 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 117 milyon 866 bin 846’ya yükseldi.

AŞILAMADA İLK SIRA ORDU'NUN

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 83,7 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya, Muğla, Osmaniye, Kırıklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Edirne takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 54,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

BAKAN KOCA'DAN AŞI ÇAĞRISI

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Aşı olmak, yeni dozları gününde yaptırmak, salgın tedbirlerine uymak düşünülenden büyük sonuçlara yol açacaktır. Çünkü Covid-19 aşısı ve tedbirler bizleri koruma altına almakla kalmaz: virüsün yayılma, yaşama alanını daraltır. Yüksek aşı oranı ve tedbir virüsün gücünü kırar” dedi.

10 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika! 10 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka düştü vefat arttı

9 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan verilere göre; 28 bin 662 yeni vaka tespit edilirken, 196 kişi hayatını kaybetti. 

Son dakika! 10 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka düştü vefat arttı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...