Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Aralık 2021 19:12

Son dakika! 12 Aralık koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat düştü

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 182 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini, 17 bin 956 yeni vakanın olduğunu açıkladı. Düne göre vaka ve vefat sayısında düşüş yaşandı.

Son dakika! 12 Aralık koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat düştü
koronavirüs,vaka,sağlık bakanlığı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı.

12 Aralık’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 17 bin 956 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 182 oldu. Bir günde toplam 345 bin 754 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 22 bin 648 olarak kaydedildi.

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 82,03 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 91,05 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 121 milyon 655 bin 651’e yükseldi. Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 85,4 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 58,0 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

BAKAN KOCA'DAN OMİCRON AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkemizde toplam 6 kişide Omicron varyantı tespit edilmiştir. Biri İstanbul’da, 5’i İzmir’dedir. Bu 6 kişi Covid-19’u hafif belirtilerle geçirmektedir. Hastaneye yatırılmalarına ihtiyaç olmamıştır. Vatandaşlarımız kaygılanmamalı, tedbirlere uymalı, eksik aşılarını tamamlamalıdır” dedi.

12 ARALIK KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika! 12 Aralık koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat düştü

11 ARALIK KORONAVİRÜS TABLOSU

Dün açıklanan verilere göre  19 bin 255 yeni vaka tespit edilmiş, 191 kişi ise hayatını kaybetmişti.

Son dakika! 12 Aralık koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat düştü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...