Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Kasım 2021 19:37

Son dakika! 14 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısında düşüş

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 14 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 21 bin 624 yeni vaka tespit edilirken, 189 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vefat ve vaka sayısında düşüş olması dikkat çekti. Bakan Koca aşılamada geri sırada yer alan 9 il için vatandaşlardan ikna desteği beklediğini söyledi.

Son dakika! 14 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısında düşüş
Sağlık Bakanlığı,koronavirüs

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 14 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 21 bin 624 yeni vaka tespit edilirken, 189 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vefat ve vaka sayısında düşüş olması dikkat çekti. 

AŞILAMADA SON DURUM

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 79,95, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 89,94 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 118 milyon 367 bin 35 doza yükseldi. 18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Amasya, Muğla, Osmaniye, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur oldu. En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

BAKAN KOCA'DAN 9 İL İÇİN 'İKNA DESTEĞİ' ÇAĞRISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aşılanma oranı düşük 9 il için vatandaşlardan ikna desteği beklediğini belirterek, "Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Ağrı: Bu 9 ildeki aşılanma oranını yükseltmek için aşı olan herkesten İKNA DESTEĞİ istiyoruz. Aşıyı teşvik amacıyla tanıdıklarınızla irtibata geçin. Aşılanmanın artmasına, kararsızlığın aşılmasına yardımcı olun" ifadelerini kullandı.

14 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika! 14 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısında düşüş

13 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

13 Kasım 2021 tarihli koronavirüs tablosuna göre; 22 bin 583  yeni vaka tespit edilirken, 215 kişi hayatını kaybetti.

Son dakika! 14 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısında düşüş

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...