Tgrt Haber
15 Kasım 2021 19:37

Son dakika! 15 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısında artış

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 15 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 23 bin 852 yeni vaka tespit edilirken, 215 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vefat ve vaka sayısında artış olması dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk kez bir ilin aşı oranını gündeme taşıyarak Şanlıurfa'ya çağrıda bulundu.

Son dakika! 15 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısında artış
koronavirüs,sağlık bakanlığı,tablo,açıklama

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 15 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 23 bin 852 yeni vaka tespit edilirken, 215 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vefat ve vaka sayısında artış olması dikkat çekti. Birkaç gündür süren vaka sayılarında düşüş ise tersine dönerek artışa geçti. 

BAKAN KOCA ŞANLIURFA'YA DİKKAT ÇEKTİ

Tabloyla ilgili açıklama yapan Bakan Koca, ilk kez bir ilin aşı oranını gündeme taşıdı. Şanlıurfa'nın aşı oranı en düşük olduğunun altını çizen Koca, "Şanlıurfa halkını salgınla mücadelede daha hızlı adımlar atmaya davet ediyoruz" dedi.

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 80,08 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 90,01 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 118 milyon 559 bin 680 ’e yükseldi. Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 84 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya, Muğla, Osmaniye, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 55,2 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

15 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika! 15 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısında artış

14 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

14 Kasım 2021 tarihli koronavirüs tablosuna göre; 21 bin 624 yeni vaka tespit edilirken, 189 kişi hayatını kaybetti.

Son dakika! 15 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısında artış

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...