Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Kasım 2021 19:34

Son dakika! 18 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısında düşüş

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 18 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 22 bin 234 yeni vaka tespit edilirken, 226 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vaka ve vefat sayısında düşüş olması dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı için birlik çağrısında bulunurken tüm kuruluşlara seslendi.

Son dakika! 18 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısında düşüş
Sağlık Bakanlığı,koronavirüs,vaka,tablo

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 18 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 22 bin 234 yeni vaka tespit edilirken, 226 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vaka ve vefat sayısında düşüş olması dikkat çekti. Bir günde toplam 357 bin 223 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 29 bin 538 olarak kaydedildi.

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 80,40 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 90,18 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 119 milyon 29 bin 798’e yükseldi. Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 84,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya, Osmaniye, Muğla, Kırklareli, Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 55,6 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

BAKAN KOCA'DAN AŞI ÇAĞRISI

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Aşı için birlik çağrısı. Halkımızdan salgınla mücadelenin şartlarına uymasını, ertelenen, zamanı gelen dozları hemen yaptırmasını istiyoruz. Sağlık camiamızdan aşı kararsızlarını aydınlatmak için destek, tüm medyadan aşı için kamu iletişimi hizmetinde daha fazla ısrar bekliyoruz” dedi.

 

18 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika! 18 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısında düşüş

17 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığınca dün açıklanan 17 Kasım 2021 tarihli koronavirüs tablosuna göre; 23 bin 867 yeni vaka tespit edilirken, 229 kişi hayatını kaybetmişti.Son dakika! 18 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısında düşüş

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...