Tgrt Haber
19 Kasım 2021 19:47

Son dakika 19 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısı yükseldi, vefat sayısı azaldı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 19 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 23 bin 810 yeni vaka tespit edilirken, 218 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vaka sayısı yükselirken vefat sayısında düşüş olması dikkat çekti. Bakan Koca vatandaşlara çağrıda bulunarak kısıtlamanın artık söz konusu olmayacağı bu yüzden kişisel tedbirin alınması gerektiğini ifade etti.

Son dakika 19 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısı yükseldi, vefat sayısı azaldı
koronavirüs,vaka,sağlık bakanlığı,bakan koca

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 19 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 23 bin 810 yeni vaka tespit edilirken, 218 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vaka sayısı yükselirken vefat sayısında düşüş olması dikkat çekti. Bir günde toplam 356 bin 563 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 28 bin 749 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 80,52 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 90,24 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 119 milyon 200 bin 467’e yükseldi.

AŞILAMADA SON DURUM

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 84,3 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 55,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

BAKAN KOCA'DAN KİŞİSEL KISITLAMA ÇAĞRISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Salgın boyunca birçok kez günlük yaşam kısıtlamalarla düzene konmuş ve bunlardan sonuçlar alınmıştı. Kısıtlamalar artık söz konusu olmasada, biz kişisel tercihlerimizde bunları dikkate almalıyız. Hizmet alacağımız kurumlara daha az yoğun oldukları saatte gidelim” dedi.

19 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika 19 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısı yükseldi, vefat sayısı azaldı

18 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığınca dün açıklanan 18 Kasım 2021 tarihli koronavirüs tablosuna göre; 22 bin 234 yeni vaka tespit edilirken, 226 kişi hayatını kaybetmişti.

Son dakika 19 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısı yükseldi, vefat sayısı azaldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...