Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2021 19:14

Son dakika: 29 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka yükseldi vefat düştü

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 29 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 24 bin 317 yeni vaka tespit edilirken, 189 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vaka sayısında yükseliş olurken vefat sayısı ise düştü. Bakan Koca kritik tabloyu açıklarken Türkiye'de nu varyantına henüz rastlanmadığını duyurdu.

Son dakika: 29 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka yükseldi vefat düştü
koronavirüs,sağlık bakanlığı,vaka

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 29 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 24 bin 317 yeni vaka tespit edilirken, 189 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vaka sayısında yükseliş olurken vefat sayısı ise düştü.  Bir günde toplam 358 bin 816 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 23 bin 273 olarak kaydedildi.

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 81,21 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 90,59 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 120 milyon 261 bin 629’e yükseldi. Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 84,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 56,6 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

BAKAN KOCA'DAN NU VARYANTI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Omicron (Nu) varyantı gelişmesini ve buna karşı aldığımız tedbiri 26 ve 27 Kasımda açıkladık. Varyantlar, örneklerini daha önce yaşadığımız gibi, salgın sürecinin doğal bir parçasıdır. Ülkemizde yeni varyanta rastlanmamıştır. Tedbirin önemi ise tekrar ortaya çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

29 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika: 29 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka yükseldi vefat düştü

28 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan verilere göre; 21 bin 655 yeni vaka tespit edilirken, 213 kişi hayatını kaybetmişti.

Son dakika: 29 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka yükseldi vefat düştü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...