Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Aralık 2021 19:01

Son dakika! 3 Aralık koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat düştü

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 3 Aralık koronavirüs tablosuna göre; 21 bin 495 yeni vaka tespit edilirken, 187 kişi hayatını kaybetti. Vaka ve vefat sayısında dün görülen düşüş bugün de devam etti. Bakan Koca yaptığı açıklamada ülkemizde koronavirüsün omicron varyantının henüz rastlanmadığını ifade etti.

Son dakika! 3 Aralık koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat düştü
koronavirüs,sağlık bakanlığı,vaka

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 3 Aralık koronavirüs tablosuna göre; 21 bin 495 yeni vaka tespit edilirken, 187 kişi hayatını kaybetti. Vaka ve vefat sayısında dün görülen düşüş bugün de devam etti.  Bir günde toplam 355 bin 226 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 20 bin 193 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalaması yüzde 81,53 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 90,78 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 120 milyon 788 bin 673’e yükseldi.

AŞILAMADA SON DURUM

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 85 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 57,2 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

BAKAN KOCA'DAN OMICRON VARYANTI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Omicron varyantına ülkemizde rastlanmamıştır. Bu varyantta virüsün birden fazla gen bölgesinde mutasyona uğradığı bilinmektedir. Ön bilgilere göre Omicron varyantı daha hızlı bulaşmaktadır ancak daha çok hasta edici özellikte olduğunu gösteren bir bulgu yoktur” dedi.

3 ARALIK KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika! 3 Aralık koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat düştü

2 ARALIK KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan verilere göre; 21 bin 747 yeni vaka tespit edilirken, 192 kişi hayatını kaybetmişti

Son dakika! 3 Aralık koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat düştü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...