Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Aralık 2021 13:46

Son dakika! Bakan Koca'dan sağlıkçılara zam açıklaması: 2 bin 500-5 bin lira arası olacak

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına yapılacak zamma ilişkin açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin belirlenmesi için toplantıların başlamasının ardından Bakan Koca, sağlık çalışanlarına 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapılacağını duyurdu.

Son dakika! Bakan Koca'dan sağlıkçılara zam açıklaması: 2 bin 500-5 bin lira arası olacak
sağlık çalışanları,zam,fahrettin koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti MYK toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Sağlık çalışanlarının maaşlarına gelecek zamma ilişkin görüşmelerin devam ettiğini ve konuyla ilgili birkaç gün içinde önemli gelişmeler yaşanacağını belirten Bakan Koca, son açıklamasıyla net rakamı duyurdu.

2 BİN 500 İLE 5 BİN LİRA ARASINDA

Bakan Koca, bugün yaptığı açıklamada "Sağlık çalışanlarına 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız" dedi.

Pratisyen hekimlerin ek göstergesinin 13 binden 33 bine, uzman hekimlerin ise diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine ek göstergelerinin çıkmış olacağını ifade eden Koca, "Pratisyenlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin olmak üzere bir düzenleme Meclis'te tüm grupların desteğini bekliyoruz." dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: "(Uzman ve pratisyen hekimlere) 5 bin, 2 bin 500 lira; bu tür zamlar geliyor."

Son dakika! Bakan Koca'dan sağlıkçılara zam açıklaması: 2 bin 500-5 bin lira arası olacak

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, asgari ücret çalışmasının başladığına değinerek "Bir defa, 3600 ek göstergeyle ilgili olanlar olsun, asgari ücretle ilgili olsun bizler daha dün akşam TV programında ne dedik? Biz halkımızı ezdirmeyeceğiz. Şimdi de asgari ücret çalışmasını bakanımız başlattı. Kısa zamanda inşallah onu da açıklayacağız. Ve asgari ücret noktasında da bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde inşallah bir neticeyi açıklamış olacağız" dedi.

MERKEZ BANKASI'NIN DÖVİZE MÜDAHALESİ

AK Parti Grup Toplantısı sonrası çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Merkez Bankası’nın dövize müdahalesine ilişkin olarak, “Merkez Bankası’nın yasasında var. Böyle bir yetkisi var. Böyle bir şey gerekli olduğu zaman Merkez Bankası gerekli müdahaleyi yapar” ifadelerini kullandı.

Son dakika! Bakan Koca'dan sağlıkçılara zam açıklaması: 2 bin 500-5 bin lira arası olacak

3600 EK GÖSTERGE MESELESİ

3600 ek göstergeye ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O da olacak. Şu anda bütün çalışmaları ilgili kurumlar yapıyorlar” şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Asgari ücret konusunda Erdoğan, “Niye endişeler üzerinden konuşuyorsunuz da, olumlu olarak bakmıyorsunuz? Özellikle bu noktada toplumun yanlış yerlere sevk edilmesine fırsat vermeyelim. 3600 ek gösterge, asgari ücret bizler dün akşam televizyon programında ne dedim? Bizler halkımızı ezdirmeyeceğiz. Asgari ücret çalışmasını bakanımız başlattı. Kısa sürede onu da açıklayacağız. Asgari ücret konusunda bugüne kadar olmuş çok çok üzerinde bir neticeyi açıklamış olacağız” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, doktorlarla ilgili düzenleme yapacaklarını söyleyerek, “Emeklilikle ilgili pratisyen hekimlere ek gösterge 13 bindi, 33 bine, uzman hekimler, diş hekimleri dahil olmak üzere 17 bin ek gösterge 40 bine çıkmış oldu. Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin lira sağlayacak ek düzenleme Mecliste, bütün vekillerin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...