Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Eylül 2021 18:48

Son dakika! İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı

Son dakika haberi: İngiltere, Türkiye'yi zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkardı.

Son dakika! İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı
Son dakika,İngiltere,Türkiye,Koronavirüs

İngiltere, koronavirüs salgınına karşı mücadele planı kapsamında bazı ülkelere seyahat kısıtlamaları uyguluyor.Farklı varyantların ülkeye girişini engellemek için alınan bu kararlar kapsamında; Mayıs ayında Türkiye kırmızı listeye alınmıştı. Bu karar nedeniyle İngiliz turistlerin Türkiye'ye gelmesine büyük oranda engel oldu.

Turizmcilerin ve İngiliz turistin dört gözle beklediği karar sonunda geldi. İngiltere, Türkiye'yi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkardı.

KIRMIZI LİSTE UYGULAMASI NEDİR?

Mevcut durumda, kırmızı listede bulunan ülkeye giden bir kişi, İngiltere'ye dönmeden önce sarı listedeki bir ülkede 11 gün geçirmek zorundaydı. Üçüncü bir ülkeye gidilmemesi durumda ise İngiltere'de 2250 sterlin ödeyerek 10 gün boyunca zorunlu otel karantinasına girmek durumundaydı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...