Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 19:37

Son dakika! Korona tablosunda endişelendiren artış: Vaka sayısı kritik sınırı aştı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı, 15 Temmuz koronavirüs vaka tablosunu açıkladı. Vaka sayısı normalleşme adımının ardından ilk kez 7 bini geçti. Son 24 saatte 232 bin 257 Kovid-19 testi yapıldı, 7 bin 304 kişinin testi pozitif çıktı, 48 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Koca, aşılamada istenilen sonuçların alınamadığı illere dikkat çekti, uyarıda bulundu.

Son dakika! Korona tablosunda endişelendiren artış: Vaka sayısı kritik sınırı aştı
Son dakika,Vaka sayısı,Vaka oranı,Koronavirüs,Kovid-19

Sağlık Bakanlığınca paylaşılan 15 Temmuz koronavirüs tablosuna göre, tam normalleşme adımının ardından, Kurban Bayramı tatili öncesi kritik sınır aşıldı. 232 bin 257 Kovid-19 testi yapıldı, 7 bin 304 kişinin testi pozitif çıktı, 48 kişi hayatını kaybetti. Hastalığa yakalanıp iyileşenlerin sayısı ise 5 bin 103 oldu.

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kırmızı kategoriden turuncu kategoriye geçen illere dikkat çekti. Tabloda aşılamanın az yapıldığı illerde durum kötüye giderken vaka sayısının yeniden 7 binin üzerine çıkması tedirgin etti.

UYGULANAN DOZ MİKTARI TOPLAMDA 61 MİLYONU AŞTI

Aşılamada 18 yaş üstü nüfusta birinci doz uygulananların oranı yüzde 62,12, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 30,78 olarak gerçekleşti. Kovid-19'la mücadele kapsamında, son 24 saatte birinci, ikinci ve üçüncü doz 653 bin 974 aşı uygulandı.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı 38 milyon 560 bin 60'ı birinci doz, 19 milyon 104 bin 997'si ikinci doz, 3 milyon 460 bin 669'u üçüncü doz olmak üzere 61 milyon 125 bin 726'ya yükseldi.

En az bir doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Bilecik oldu. En az bir doz aşı yapılanların oranının en az olduğu iller ise Bitlis, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır ve Gümüşhane olarak sıralandı.

GAZİANTEP VE KONYA TURUNCU OLDU

Aşı haritasında Hakkari'den sonra aşılamada yüzde 55 oranını aşarak, Gaziantep ve Konya da kırmızıdan turuncu kategoriye geçti. Haritada yüzde 75 oranını aşan mavi renge sahip iller ise, Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve Muğla.

"BAYRAMA KADAR AŞIMIZI OLALIM"

Koronavirüs tablosu açıklandıktan sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gaziantep ve Konya kırmızı kategoriden çıktı. Sıra Kahramanmaraş, Aksaray ve Adıyaman'da. Bayrama kadar aşımızı olarak güvenle bayramı karşılayalım" ifadelerini kullandı.

 

 

Son dakika! Korona tablosunda endişelendiren artış: Vaka sayısı kritik sınırı aştı

14 TEMMUZ KORONAVİRÜS TABLOSU

Dün paylaşılan tabloya göre, vaka sayıları 7 bin sınırına dayanmıştı, 238 bin 867 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 907 kişinin testi pozitif çıktı, 43 kişi hayatını kaybetti.

Son dakika! Korona tablosunda endişelendiren artış: Vaka sayısı kritik sınırı aştı
SALGIN NASIL KONTROL ALTINA ALINIR? UĞUR ŞAHİN AÇIKLADI

Üçüncü doz aşı tartışmalarına dahil olan BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin ise “3. doz aşı yapılmalı” dedi. Aşının 3. dozunun salgını kontrol almada önemli bir rolü olacağı belirten Şahin, “Dünya üçüncü doz destekleyici mRNA aşıları olmadan Kovid-19 salgınını kontrol altına alamayacak. Dolayısıyla üçüncü bir destek aşısı bağışıklığı yenilemeye, tam bağışıklık sağlamaya yardımcı olacaktır. Böylelikle kış mevsiminde aşı olanlar arasında hastalığın yayılmasını engelleyebiliriz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...