Tgrt Haber
23 Aralık 2021 19:12

Son dakika! Sağlık Bakanı duyurdu: İşte 23 Aralık koronavirüs tablosu

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 23 Aralık koronavirüs tablosuna göre; son 24 saatte 18 bin 771 yeni vaka tespit edilirken, 168 kişi hayatını kaybetti. Dünkü verilere göre hem vaka hem de vefat sayısında düşüş olması dikkat çekti. Bakan Koca, "Aşı için Turkovac'ı bekleyenlere, devam dozları için Turkovac'ı seçeceklere duyurmak istiyoruz: Bu mücadeleyi kendi aşınızla vereceksiniz" dedi.

Son dakika! Sağlık Bakanı duyurdu: İşte 23 Aralık koronavirüs tablosu
Sağlık Bakanlığı,koronavirüs,vaka

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 23 Aralık koronavirüs tablosuna göre; son 24 saatte 18 bin 771 yeni vaka tespit edilirken, 168 kişi hayatını kaybetti. Dünkü verilere göre hem vaka hem de vefat sayısında düşüş olması dikkat çekti. Bir günde toplam 355 bin 753 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 21 bin 605 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 82,68 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 91,43 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 127 milyon 285 bin 128’e yükseldi.

AŞILAMADA SON DURUM

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 85,9 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 58,1 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

BAKAN KOCA'DAN TURKOVAC MÜJDESİ

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, "Dün seri üretimine geçilen yerli aşı Turkovac’tan, araştırma aşamalarında elde edilen sonuçlar bilim dünyamız için heyecan verici olmuştu. Aşı için Turkovac’ı bekleyenlere, devam dozları için Turkovac’ı seçeceklere duyurmak istiyoruz: Bu mücadeleyi kendi aşınızla vereceksiniz." ifadelerine yer verdi.

23 ARALIK KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika! Sağlık Bakanı duyurdu: İşte 23 Aralık koronavirüs tablosu

22 ARALIK KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan koronavirüs tablosuna göre; 19 bin 095 yeni vaka tespit edilmiş, 179 kişi hayatını kaybetmişti.

Son dakika! Sağlık Bakanı duyurdu: İşte 23 Aralık koronavirüs tablosu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...