Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ağustos 2021 14:55

'Süper varyant' korkusu sardı: Her 3 kişiden biri ölebilir

İngiltere'de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) koronavirüsün varyantlarının ilerleyen zamanlarda 'Süper varyant'a dönüşebileceği konusunda uyardı.

'Süper varyant' korkusu sardı: Her 3 kişiden biri ölebilir
delta,covid19,koronavirüs

İngiltere'de koronavirüsle alakalı yayımlanan yeni rapor duyanları endişelendirdi. Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu'nun ortaya koyduğu raporda Covid-19'la ilgili olası senaryolar değerlendirildi. ''SARS-CoV-2'nin uzun vadeli değişimi'' adlı araştırmada en korkunç senaryo ise Alfa, Beta, Delta ve Gamma gibi bulaştırıcılık oranlarının yüksek olan varyantların birkaçının birleşmesiyle oluşabilecek ''süper varyant''ın ortaya çıkabilieceğiydi.

BİLİM İNSANLARI: GERÇEKÇİ BİR OLASILIK

İngiltere'de yayımlanan raporda, Covid-19'un yüzde 35'lik ölüm oranına sahip olan MERS kadar ölümcül olabileceği söylendi. Araştırmada ortaya çıkabilecek yeni varyantla ilgili ise ''Aşılardan kaçması neredeyse kesin'' ifadesi kullanıldı. Bilim insanları daha ölümcül bir varyant olasılığının 'gerçekçi bir olasılık' olduğunu ve İngiltere'nin ölüm oranının ilerlemesi üzerinde büyük bir etkisi olacağını belirtti.

İYİMSER SENARYO: COVİD VARYANTLARININ AYNI SEYRİ

En iyimser senaryo ise Covid mutasyonlarının sürmesi ile virüsün daha az ciddi hastalığa neden olma potansiyeline sahip olması 'uzun vadede gerçekçi bir olasılık' olarak değerlendirildi.

Bu senaryo ile ilgili araştırmacılar 'Başka bir deyişle, bu virüs soğuk algınlığına neden olan diğer insan corona virüsleri gibi olacak, ancak ağırlıklı olarak yaşlılarda veya klinik olarak savunmasız kişilerde çok daha az şiddetli hastalık olacak' ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...