Tgrt Haber
16 Nisan 2020 11:28

Suriyeli Doktor Muhammed Şamaa da koronavirüse yenik düştü

Suriye'de 2011'den bu yana devam eden iç savaş nedeniyle ülkesini terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyeli doktor Muhammed Şamaa, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yenik düştü.

Suriyeli Doktor Muhammed Şamaa da koronavirüse yenik düştü
Suriyeli doktor,,koronavirüs,

Suriye'de 2011'de başlayan iç savaş 9'uncu yılını geride bırakırken, rejiminin zulmünden Türkiye'ye sığınarak kurtulan milyonlarca Suriyeliden biri de Dahiliye Uzmanı Doktor Muhammed Şamaa oldu.

Ailesi ile birlikte Türkiye'ye gelerek yaşama tutunmayı başaran Şamaa bir süre sonra Katar'a yerleşme kararı aldı.

Dr. Şamaa, çalışmak için gittiği Katar'dan annesinin isteği üzerine tekrar İstanbul'a döndü.

Yaklaşık 2 yıl önce geldiği İstanbul'da Göçmen Sağlığı Merkezinde göreve başlayan Şamaa, geçen yıl aralık ayında Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılmasının ardından Türkiye'yi de etkileyen Kovid-19'a yakalandı.

Yaklaşık 15 gün boyunca hastanede tedavi gören evli ve bir çocuk babası Şamaa, yapılan tüm müdahalelere rağmen hastalığa yenilerek hayatını kaybetti.

"Şu an 400 Suriyeli doktor gönüllü olarak çalışmak istiyor"

Suriye Dernekler Platformu Başkanı Dr. Mehdi Davut yaptığı açıklamada, Şamaa'nın vefatı nedeniyle üzüntülü olduklarını belirterek, "Doktor bey çok yardımseverdi ve biz koronavirüs ile alakalı bilgilendirici videolar yapmaya çalışırken de çok fazla katkı sağladı. İnsanların bilinçlenmesinde büyük bir çaba gösterdi. Zaten Suriyeli hekimler arasından yaptığımız gönüllüler listesinde kendisi de var. Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesinde verilecek her görevi yapmaya hazır olduğunu bildirmişti. Başımız sağolsun. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle çok sayıda Suriyeli hekimin Türkiye'ye gelerek hayatına devam ettiğini aktaran Davut, hekimlerden bazılarının Türkiye'de bulunan Göçmen Sağlığı Merkezlerinde istihdam edildiğini dile getirdi.

ABD'nin Türkiye'de bulunan Suriyeli doktorlara Amerika'da çalışmaları için teklifte bulunduğunu belirten Davut, Suriyeli hekimlerin ise buna tepki gösterdiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...