Tgrt Haber
26 Kasım 2021 14:39

Biontech'ten 3,5 kat daha etkili: İşte "T hücrelerini" hedefleyen ilk korona aşısı CoVac-1

Almanya'daki Tübingen üniversitesindeki akademisyenler tarafından geliştirilen Covac-1 adlı aşı, halihazırda kullanımda olan alternatiflerinden daha iyi bir bağışıklık tepkisi sağladı. Aşının, antikor üretimini hedefleyen Biontech, Moderna, Astrazeneca ve Sinovac gibi aşılardan çok daha uzun ve güçlü bir bağışıklık sağlayabileceği belirtildi.

Biontech'ten 3,5 kat daha etkili: İşte "T hücrelerini" hedefleyen ilk korona aşısı CoVac-1
covid 19,koronavirüs,kovid 19,sağlık,covac-1,aşı

Almanya'daki Tübingen Üniversitesi'nde çalışan akademisyenler tarafından CoVac-1 adlı koronavirüs aşı adayını geliştirdi. Aşı adayının, Faz-1 sonuçları yayımlandı.

KORONAYA KARŞI COVAC-1 AŞISI GELİŞTİRİLDİ

Prof. Dr. Hakan Oğuztürk Almanya’da geliştirilen CoVac-1 adlı Covid-19 aşı adayını değerlendirdi. Faz-1 sonuçları Nature dergisinde yayımlanan aşı ile ilgili Oğuztürk, verilere göre aşının hücresel bağışıklığı ciddi anlamda artırdığını ve şu anda kullanımda olan Biontech, Moderna, Astrazeneca ve Sinovac gibi aşılara göre çok daha yüksek bağışıklık sağladığını söyledi.

T hücre bağışıklığının yükselmesi ile ilgili bu çalışmanın aşı adaylığından aşı kategorisine geçtiği takdirde bir ilk olacağını belirten Oğuztürk, “Hücresel bağışıklık, humoral bağışıklık dediğimiz ‘B lenfosit bağışıklığı’ ile daha net bir şekilde ifade etmek gerekirse daha fazla öneme sahip. Bizim neticede şu ana kadar kullandığımız aşılarda humoral bağışıklıktaki antikor seviyesinin yükselmesi ve bunun ölçümü ile takip süreçleri daha net bir şekilde açıklanabiliyordu. Hücresel bağışıklığın net bir şekilde ölçümü şu anki teknolojide herkesin ulaşamayacağı bir zorluğa sahip” dedi.

Biontech'ten 3,5 kat daha etkili: İşte

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk

"BIONTECH AŞISINDAN 3,5 KAT DAHA ETKİLİ"

T hücrelerini hedefleyen ilk koronavirüs aşısının sonuçları paylaşıldı. Aşının Biontech'ten 3,5 kat daha etkili olduğu belirlendi.

Hücresel bağışıklığın humoral bağışıklıktan daha uzun süre devam ettiğinin de bilinen bir gerçek olduğunu belirten Oğuztürk, “Verilere göre hücresel bağışıklığın ciddi anlamda artırıldığı, şuan kullanımda olan aşılara göre bağışıklığı sağlama anlamında çok daha yüksek sonuçların olduğu ifade ediliyor.

COVAC-1 AŞISININ YAN ETKİLERİ NELER?

Aşının çok büyük bir yan etkisi olmadığını belirten Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Profesör Doktor Hakan Oğuztürk, “Yan etki konusunda da yine verilere yer verilmiş. Çalışmaya dahil edilen hastaların hiç birinde ciddi yan etki oluşmadığı ifade edilmekte. Sadece aşı yapılan bölgede lezyonlar gibi çözümü basit ve kısa sürede geçebilecek yan etkilerden bahsedilmekte” dedi.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...