Tgrt Haber
30 Aralık 2013 12:23

Taksicilere kanser taraması

İstanbul Taksiciler Esnaf Odasının hazırladığı proje kapsamında, kentteki taksiciler kanser taramasından geçirilecek.

Taksicilere kanser taraması
istanbul, taksiciler, kanser taraması, taksicilere kanser taraması,

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ile Ataköy Hastanesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek proje kapsamında, İstanbul'daki 18 bin taksici, aileleriyle birlikte kanser taraması yaptırabilecek. Hastaneye ailesiyle giden her taksici, meslek ruhsatını göstererek bu uygulamadan ücretsiz yararlanabilecek. Ayrıca projeyle taksicilerin kanser hakkında bilinçlenmesi de sağlanacak. İTEO Başkanı Yahya Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinden beri taksiciliğin meslek kalitesini artırmaya çalıştıklarını söyledi. Şimdiye kadar daha çok taksicilerin karşılaştığı birikmiş teknik sorunları çözmeye yoğunlaştıklarını dile getiren Uğur, bunların büyük bölümünü çözdüklerini kaydetti.
Şu anda gerçekleştirdikleri proje kapsamında da taksicilere sağlıklı bir yaşam sunmayı hedeflediklerini belirten Uğur, "Meslektaşlarım 24 saat boyunca İstanbul gibi yoğun trafiğe sahip bir şehirde aşırı stres altında kalıyor. Bu da arkadaşlarımızın hem psikolojik hem de genel anlamda sağlık problemleri yaşamasına neden oluyor. Bilindiği gibi stres, kanserin en büyük tetikleyicilerinden biri. Yine bilindiği gibi konunun uzmanları kanser tedavisinde erken teşhisin çok önemli olduğunu söylüyor. Biz de kansere yakalanma riskine karşı meslektaşlarımız için önlem amaçlı böyle bir proje başlattık" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...