Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 May 2022 17:24 - Güncelleme : 11 May 2022 18:36

Tansiyon ve kabızlığa son veren doğa harikası arı ekmeğinin öyle faydaları var ki! Günde 5 adet yemeniz yeterli

Doğanın bizlere sunduğu en değerli besin kaynaklarının hastalıkları önleyici etkileri öyle çok ki asla kullanmaktan vazgeçmemelisiniz. Özellikle son yıllarda keşfedilen değerli besin kaynaklarından birisi de arı ekmeği. Vücudun yenilenmesinde oldukça fazla etkileri olan arı ekmeği Avrupa ülkelerinde sıklıkla tüketilmesine karşın ülkemizde yeni keşfedilmeye başlandı. Arı ekmeği olarak da bilinen Perga’nın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. İşte arı ekmeği (Perga)’nin faydaları…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Tansiyon ve kabızlığa son veren doğa harikası arı ekmeğinin öyle faydaları var ki! Günde 5 adet yemeniz yeterli
arı ekmeği,tansiyon,kabızlık

Birçok vitamini içerisinde barındıran Perga şimdilerde popülerliğini artırmış durumda. C, B1 ve B2, E, H, K vitaminlerine bol miktarda sahip olan arı ekmeği Perga protein, karbonhidrat, laktik asit, pantotenik asit, sakkaroz gibi birçok önemli mineral ve vitamini de içerisinde barındırır. Vücut sistemini yenileyerek kolon kanserini önleyen doğa harikası arı ekmeğinin faydaları ise saymakla bitmiyor. Peki arı sütü ekmeğinin faydaları neler? İşte arı ekmeğinin faydaları

ARI EKMEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Arı ekmeği olarak bilinen perga; arıların kendi yavrularını beslemek için doğadan topladıkları polenleri, peteklerde biriktirirken salgıladıkları bir karışımdır. Doktor kontrolünde tüketilen arı ekmeğinin faydaları ise saymakla bitmiyor.

Tansiyon ve kabızlığa son veren doğa harikası arı ekmeğinin öyle faydaları var ki! Günde 5 adet yemeniz yeterli

  • Arı ekmeğinin içinde yüksek oranda asetil-kolin bulunduğunu ifade eden uzmanlar, bunun tansiyon ve kabızlığa iyi geldiğini belirtti.
  • Vücuttaki iltihabı yok eder.  
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren arı ekmeği aynı zamanda diş eti kanamalarını da tedavi ediyor.
  • Bağırsak sağlığını güçlendirerek kolon kanserini önlenmesine yardımcı olur.
  • İçinde bulunan bileşenler yorgunluk ve bitkinliğe iyi gelir.
  • Tam bir karaciğer dostudur.
  • Doğal antioksidanlar bakımından son derece zengindir.
  • Karaciğer sağlığı açısından önemli etkileri bulunur.
  • İltihap ile mücadele etmenize yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendiren bir etkisi vardır.
  • Menopoz belirtilerini azaltmaya yardımcı olan bir besindir.
  • Stres ve yorgunluğun azaltılmasını sağlar.
  • Sinir sistemine iyi gelir.
  • Kan ve enerji artışı sağlayacak daha dinç olmanıza yardımcı olur.

ARI EKMEĞİ NEDİR?

Bal arıları toplamış oldukları polenleri kendi beslenmelerinde kullandıkları gibi yeni yiyecek kaynakları üretmek için de kullanabilirler. Arılar polenleri çiçekli bitkilerden toplarlar ve bu polenleri daha sonra bal ve balmumu ile karıştırırlar.

Tansiyon ve kabızlığa son veren doğa harikası arı ekmeğinin öyle faydaları var ki! Günde 5 adet yemeniz yeterli

Bir süre sonra fermente edilen bu karışım petek gözlerinde depolanır. Petekler içerisinde depolanan bu besin arılar tarafından işlenerek arı ekmeği haline getirilir. Kısaca tanımlamak gerekir ise bal ile fermente edilmiş olan polenler arı ekmeği ya da perga olarak isimlendirilir.

ARI EKMEĞİ NASIL TÜKETİLİR?

Arı ekmeği tüketiminde miktar yaşa bağlı olarak değişebilir. 1 yaşından daha büyük olan çocuklarda günde 5 adet tüketmeleri yeterli oluyor. Ancak yetişkinler bu arı ekmeğini 10 adet şeklinde tüketebilirler.

Bunların yanında su, süt, yoğurt ya da bal ile karıştırarak da tüketmek mümkün olabilir. Çay ve kahve içerisinde çözülmesini bekleyip sonra tüketebilirsiniz. Arı ekmeği doğal bir enerji artırıcı olarak sabah öğünlerinde periyodik olarak kullanılabilir.

ARI EKMEĞİ KİLO ALDIRIR MI?

Arı ekmeği düzeli olarak uygun miktarda kullanıldığında kilo yapan bir etkisi bulunmaz. Ancak günlük olarak yaşınıza ve bünyenize uygun miktarda kullanmanız bu süreçte önemli. Bunun yanında tokluk derecesini artırdığından diyet yapan kişiler arı ekmeğini diyet listelerine ekleyebilirler.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...