Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 May 2022 18:03 - Güncelleme : 18 May 2022 19:04

Kalbe şifa, kansere deva tarçın faydalarını duyunca aktara koşacaksınız

Çağlar boyunca modern tıpta kullanılan tarçının faydaları saymakla bitmiyor. Tarçın ağacının yaprakları, çiçekleri, meyveleri ve köklerinin yanı sıra kabuğundan elde edilen özler de binlerce yıldır dünya çapında geleneksel tıpta kullanılıyor. Son araştırmalar tarçının antioksidan, antibiyotik ve antienflamatuar deposu olduğunu ortaya koydu. Birçok derdin devası tarçının faydalarını sizler için derledik.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Kalbin şifası, kanserin savaşçısı tarçın faydaları duyanları hayrete çeviriyor.
tarçın
Kalbin şifası, kanserin savaşçısı tarçın faydaları duyanları hayrete çeviriyor.

Tarihte kralların birbirine hediye ettiği tarçın baharatı günümüzde sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. İçecek ve yemeklere lezzet katan tarçın faydalarını duyunca inanamayacaksınız. İşte tarçının duyunca tüketmeden duramayacağınız 5 müthiş faydası...

İLTİHAP ÖNLER

Tarçın vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşmasına ve doku hasarını onarmasına yardımcı olur. Özellikle kronik iltihaplanma hastalığının tedavisine yardımcı olur.

KALP KRİZİ RİSKİNİ ÖNLER

Tarçın, dünyanın en yaygın erken ölüm nedeni olan kalp hastalığı riskini azaltır. Uzmanlar Tip 2 diyabetli hastalarının günde 1 gram veya yaklaşık yarım çay kaşığı tarçın tüketmesini öneriyor. Aynı zamanda kalp krizi riskini artıran kolesterol, trigliseritler ve kan basıncı dahil olmak üzere sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.

NÖROLOJİK HASTALIKLARIN TEDAVİSİNE YARDIMCI OLUR

Tarçın, Alzheimer ve Parkinson hastalığı gibi nörolojik hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Uzmanlar tarçında bulunan minerallerin, Alzheimer hastalığının ayırt edici özelliklerinden biri olan beyinde tau adı verilen bir proteinin birikmesini engellediğini söylüyor.

KANSERE KARŞI 'TARÇIN' KORUMASI

Kanser, kontrolsüz hücre büyümesi ile karakterize ciddi bir hastalıktır. Tarçın, kanser önleme ve tedavisinde potansiyel olarak kullanılır. Kanser hücrelerinin büyümesini ve tümörlerde kan damarlarının oluşumunu azaltarak etki eder.

Kalbe şifa, kansere deva tarçın faydalarını duyunca aktara koşacaksınız

MANTARA TARÇIN İLE VEDA EDİN

Tarçının ana aktif bileşenlerinden biri olan sinnamaldehit, çeşitli enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Uzmanlar tarçın yağının mantarların neden olduğu solunum yolu enfeksiyonlarını etkili bir şekilde tedavi ettiği ortaya koydu. Tarçın antimikrobiyal etkileri ayrıca diş çürümelerini önlemeye ve ağız kokusunu azaltmaya yardımcı olabilir.

TARÇININ YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Her baharat gibi tarçın da fazla tüketildiğinde çeşitli yan etkilere neden olabilir. Genel olarak herhangi bir yan etkisi bulunmayan tarçın aşırı tüketildiğinde kızarıklık, alerji gibi yan etkilere neden olabilir. İşte tarçın yan etkileri:

Tahriş ve alerji: Tarçın yoğun şekilde tüketildiğinde ağzınızı ve dudaklarınızı tahriş ederek yaralara neden olabilir. Bazı insanların buna alerjisi vardır. Alerjisi olanların cildinde kızarıklık ve tahrişe neden olabilir.

Düşük kan şekeri: Tarçın kan şekerinizi etkileyebilir , bu nedenle şeker hastalığınız varsa ve tarçın takviyesi alıyorsanız, tedavinizi buna göre ayarlamanız gerekebilir.

TARÇIN NASIL TÜKETİLİR?

Tarçın baharatının faydalarını duyanlar öğünlerine nasıl ekleyebileceğini merak ediyor. Tarçını süte, yoğurda, kurabiye, kek ve yemeklerinize rahatça eleyebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında nefes almanızı sağlayacak soğuk içeceklere ilave edebilirsiniz. İşte özellikle kahvaltıda ve ara öğünde tüketebileceğiniz muz ve çilek ile tarçınlı yulaf lapası tarifi:

MUZLU TARÇINLI YULAF MALZEMELERİ:

100 gr yulaf lapası ½ çay kaşığı tarçın,

450 ml yağsız süt 3 dilimlenmiş muz,

400 gr doğranmış çilek,

150 gr yoğurt

MUZLU TARÇINLI YULAF TARİFİ

Orta boy bir tencerede yulaf, tarçın, şeker, süt ve dilimlenmiş muzların yarısını karıştırın. Ara sıra karıştırarak Kaynatın. 4-5 dakika pişirdikten sonra altını kapatın. Yulafınıza muz, çilek, yoğurt ve bir tutam tarçın serpin. Afiyet olsun

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...