Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2019 12:40

Tatlı badem yağı saç için nasıl kullanılır? Badem yağı saça faydaları

Yüzyıllardır cilt ve saç bakımı için kullanılan tatlı badem yağının çok etkili bir bakım ürünüdür. Gerek mineral yapısı, gerek içinde barındırdığı E vitaminine sahip çok faydalı bir yağdır. Peki tatlı badem yağı saç için nasıl kullanılır? Badem yağı saç dökülmesine iyi gelir mi? İşte tatlı badem yağı kullanımı hakkında bilmeniz gerekenler.

Tatlı badem yağı saç için nasıl kullanılır? Badem yağı saça faydaları
Tatlı Badem Yağı Saç İçin,Tatlı Badem Yağı İle Saç Bakımı,Tatlı Badem yağı Saç Dökülmesine İyi Gelir mi?,Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır

Çok eski tarihlerden beri kullanılan tatlı badem yağı ham badem bitkisinden üretilir. Badem, yüksek protein seviyesi, içeriğindeki omega-9 yağ asitleri ve içerdiği E vitamini sayesinde hem saça hem vücuda iyi gelen bir yağ türüdür. Tatlı bademin yağının çıkarılmasıyla elde edilir. Tatlı badem yağı yüzyıllardır hem güzellik alanında hem de tedavi amacıyla kullanılır. İşte tatlı badem yağının faydaları hakkında bilmeniz gerekenler. 

TATLI BADEM YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Saç için E vitamini çok önemlidir. Tatlı badem yağı içinde muhafaza ettiği yoğun E vitamini sayesinde cildin ve saçların E vitamini ihtiyacını karşılar. Tatlı badem yağının faydaları: 

  • Uygulandığı bölgenin hücrelerini canlandırır,
  • Cildin kurumasına, çatlamasına engel olur,
  • Cildi pürüzsüzleştirir,
  • Gebelik, Hamilelik sırasında karında bacaklarda oluşan çatlakları önler, 
  • Saç dökülmesini önler,
  • Saçı besler ve parlak bir hal almasını sağlar,
  • Kaş ve kirpikleri güçlendirmek, gürlük sağlamak  için kullanılır,
  • Kaşıntı, pişik, tahriş, yanık durumlarında gönül rahatlığı ile kullanıma tercih edilir,
  • Saçlara doğal bir yumuşaklık sağlar.

Sadece saç, kaş ve kirpikler için değil, cilt için de doğal bir krem olan tatlı badem yağının sağlığa faydalarını saymakla bitiremeyiz. Fakat bu mükemmel, doğal yağın saçlarımıza faydalarına gelin hep birlikte göz atalım.

Tatlı badem yağı saç için nasıl kullanılır? Badem yağı saça faydaları

TATLI BADEM YAĞININ SAÇA FAYDALARI NELERDİR? 

Tatlı badem yağı cilt için olduğu kadar saç için de faydalıdır. Saçları tedavi etmek için ve kırılmaya önlemek için çeşitli yağlar uzun yıllardır başvurulur. Tatlı badem yağının saça faydaları: 

  • Saçlarınızın nem ihtiyacını karşılar, gün içinde kaybetmiş oldukları suyu ve nemi geri kazandırır,
  • Saç dökülmelerinin önüne geçer,
  • Saç uçlarında sıklıkla ortaya çıkar, kırık ve yıpranmış saçlara karşı bakım oluşturur,
  • Saçı tabaka halinde sarar, hava koşullarının olumsuz etkilerine karşı saçı korur,
  • Saç tellerini kökten uca kadar nemlendirdiği için saçın doğal yapısının korunmasında etkin bir rol üstlenir,
  • Daha ahenkli ve hacimli saçlara kavuşmak için tatlı badem yağı tercih edilmelidir,
  • Saç köklerinde ortaya çıkan kızarıklık, tahriş, kuruluk, alerjik durumlar ve kaşıntı için kürler halinde tatlı badem yağı kullanımı yardımcı olur,
  • Uzun süre işlem görmüş ve bu yüzden onarımı güç yıpranmış saçlar için düzenli bir şekilde kürler halinde kullanımı saça eski sağlığını geri kazandırır,
  • Saç kökleri ve saç telleri tarafından kolayca emilimi sağlandığından bakıma muhtaç saçlara kısa sürede yardımcı oluyor.

Tatlı badem yağı saç için nasıl kullanılır? Badem yağı saça faydaları

TATLI BADEM YAĞI SAÇA NASIL UYGULANIR?

Tatlı badem yağını banyo sırasında, elinize bir miktar sürüp saç uçlarınıza ve saç diplerine masaj yaparak sürebilirsiniz. Kurumuş, yıpranmış saçlara uygulanan badem yağı, saçlarınızı hemen canlanacaktır. Tatlı badem yağını saçlarınıza sürmeden önce ve sürdükten yarım saat sonra ılık suyla yıkanması gerekir. Ayrıca kaş ve kirpiklerinize de yatmadan önce sürübilirsiniz. Badem yağı sadece saç için değil kaş ve kirpiklerinizin de güçlenmesini ve gürleşmesini sağlar. 

Saçta, ciltte meydana gelen egzama, cilt mantarı gibi cildin kurumasına neden olan rahatsızlıklar geçiren hastalar tatlı badem yağı sayesinde bu rahatsızlıktan çok fazla etkilenmeden süreci çabucak atlatırlar.

Oldukça nitelikli bir saç bakım ürünü olan tatlı badem yağı, saç telleri kurumadan dolayı kırılaya yüz tutmuş, yıpranmış, ısıyla çalışan saç şekillendirici cihazlar ve boyanın çıkarttığı kuruluğa karşı en etkili doğal çözümlerden biridir. Gerek saç derisi gerekse saç bakımında kullanılabilir. Saç derisi bakımında kullanılırken fazla yağ kullanmamaya özen gösterilmelidir.

Tatlı badem yağı saç için nasıl kullanılır? Badem yağı saça faydaları

TATLI BADEM YAĞI SAÇ DERİSİ KULLANIMI

Tatlı badem yağını saç derisine kullanılırken, bir tatlı kaşığı ölçüsünde kullanılır. Bir tatlı kaşığı badem yağını saç derisine masaj yaparak ve iyice yedirerek uygulayınız ve saçınızda bekletme zamanına göre 30-40 cm uzaklıktan saç kurutma makinesiyle ısı uygulayabilirsiniz. Tavsiye olarak saç derisi bakımında Hint yağıyla karıştırırsanız çok daha etkili sonuçlar alırsınız.

TATLI BADEM YAĞI SAÇ UÇLARI KULLANIMI

Boyalı, röfleli, sürekli olarak ısıl işlem görmüş ve yıpranmış saçlarınıza oldukça iyi bakım yapan badem yağını saç uçlarınıza uyguladığınızda minimum 2 saat bekletmelisiniz, badem yağını parmaklarınızla saç uçlarınıza nazikçe uygulayınız. Bu kullanım tekniğinde, yağı azar azar bölgesel olarak uygulamanız çok önemlidir, çok fazla sürmemeye özen gösteriniz. Fazla yağ sürmeniz yıkama aşamasında saçınızı yağdan arıtırken işinizi zorlaştırır. Saçınıza yağ kullanımı yaptığınızda, saçınızı yıkamaya başlamadan evvel saç kremini saç uçlarınıza sürerseniz arıtma işleminiz daha kolay ve hızlı olacaktır.

Tatlı badem yağı saç için nasıl kullanılır? Badem yağı saça faydaları

TATLI BADEM YAĞI İLE SAÇ MASKELERİ

Saç Dökülmesini Engellemek İçin

1 adet yumurta sarısı
1 E vitamini ampulü
1 Bepanthen ampulü
2 tatlı kaşığı tatlı badem yağı

Saç diplerinize bu karışımı güzelce masaj eşliğinde yedirin. Daha sonra saçlarınızı önce bir streç film veya bone ile üstüne havluyla iyice sarın. 2 saatlik süreyi tamamlayın ve ardından şampuanınızla saçınızı arındırma işleminize başlayın.

Saçlarınızın Uzaması İçin

150 gr çavdar ekmeğinin ufalanmış içi (kabukları kesin)
Bir miktar kaynar su
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı hardal tozu

Ufalanmış çavdar ekmeğinin kabuklarını kaynar suya atıp karıştırın. Ekmek kabuklarının iyice yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra krema kıvamını elde edilene dek çatalla ezip iyice karıştırın. Tatlı badem yağı, yumurta sarısı, bal ve hardalı ilave edip tekrar özdeşene dek karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı saçlarınıza ve saç diplerinize parmak uçlarınızla hafif masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızı streçle veya havlu ile sarıp, 1 saat sonra yıkayın.

Kuru Ve Yıpranmış Saçlar İçin

2 yemek kaşığı çiğ krema
1 tatlı kaşığı badem yağı
2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Eldeki bu malzemeleri krem kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Yapılan bu maskeyi saç diblerinize ve saç tellerine uygulayın. Saçlarınızı streçle veya bone ile hava almayacak şekilde sarıp 20 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...