Tgrt Haber
17 Ocak 2022 16:44

Tavuğa soğuk algınlığı şurubu döküp pişirmeyin! Uzmanlar uyardı: Öldürür

İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede, soğuk algınlığına iyi geldiği düşünülerek, tavuğun üzerine soğuk algınlığı şurubu dökülerek pişirilmeye başlandı. Uzmanlar, bu yöntemin ölüme götürebileceğini söyleyerek uyarılarda bulundular.

Tavuğa soğuk algınlığı şurubu döküp pişirmeyin! Uzmanlar uyardı: Öldürür
tavuk,soğuk algınlığı,şurup

İki senedir devam eden koronavirüs pandemisinin yanı sıra kış dönemiyle beraber gribal enfeksiyonlar da arttı. Özellikle şiddetli öksürük krizlerine giren kişiler ise sosyal medyada oldukça yanlış bir yöntemi, ''soğuk algınlığına iyi geliyor'' diyerek paylaşmaya başladı. Uzmanlar bu yöntem hakkında kesin bir dille uyarıda bulundular. 

Sosyal medya platformlarında paylaşılan videolarda, tavukların pişirilmeden önce üzerine soğuk algınlığı şurubu döküldüğü görülüyor. Bu yöntemi uygulayanlar, paylaşımlarında yöntemin soğuk algınlığına iyi geldiğini iddia ediyor fakat uzmanlar bu kişilerle aynı görüşte değil.

Tavuğa soğuk algınlığı şurubu döküp pişirmeyin! Uzmanlar uyardı: Öldürür

''YAPMAYIN, ÖLDÜRÜR!''

Özellikle İngiltere'de yayılan bu yöntem için İngiliz uzmanlar basın açıklamasında bulunarak, yapılanın çok yanlış olduğunu, bu yöntemin öldürücü etkileri olabileceğini söylediler. İlacın içinde bulunan kimyasalların, sıcakla birlikte tavuğa karışacağını belirten uzmanlar, bu yöntemi uygulayanların acilen vazgeçmelerini, hiç kimsenin de bu yönteme başvurmaması gerektiğini söylediler. 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...