Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 15:16 - Güncelleme : 27 Temmuz 2022 14:20

Kokudan Kurtarıyor, Evde Yapılıyor! Terlemeyi Önleyen Doğal Deodorant Tarifleri

Sıcak günlerde en büyük sorunlarımızdan biri olan terlemenin neden olduğu kötü kokuları türlü yöntemlerle uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Bunlardan en yaygını ise deodorant. Ancak atmosferi ve vücut sağlığını tehdit eden alüminyum, alkol, paraben gibi zararlı bileşenler içiren deodorantlar tek çözüm değil. Üstelik çoğu zaman terlemeyi engelleme konusunda başarılı olamıyorlar. Peki, doğal malzemelerden özel bir deodorant hazırlamaya ne dersiniz? İşte terlemeyi önleyen doğal deodorant tarifleri...

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Kokudan Kurtarıyor, Evde Yapılıyor! Terlemeyi Önleyen Doğal Deodorant Tarifleri
deodorant,aloevera

Kişiye göre değişen ter üretimi beslenme şekline, genetik duruma ve yaşanılan iklime göre değişiklik gösteriyor. Bu durum sıcaklığın ve fiziksel aktivitenin artmasıyla da yükselişe geçiyor. İnsan vücudu gün boyunca ortalama yarım litre ter üretiyor. Bu durum sıcaklığa ve fiziksel aktiviteye göre 5 litreye kadar artabiliyor. Vücut sağlığı için gerekli fizyolojik bir durum olan terleme yanlış bir algıyla hijyen eksikliği olarak biliniyor. Oysa ki, vücut tarafından üretilen sıvı olarak bilinen terleme, vücudun ısısını düzenlemesi, cildi koruması ve toksinleri atabilmesi için doğal fizyolojik olaydır.

NEDEN TERLİYORUZ?

Vücudun çeşitli yerlerinde ter üretebilen yaklaşık 3 milyon ter bezi bulunuyor. Bu alanlardaki kontrol altına alabilmek için koltuk altı ve ayakların alt bölümüne terlemeyi önleyici ajanlar konulabiliyor. Bunun için kimyasal bileşen içeren fabrikasyon ürünlerin yanı sıra doğal ter önleyiciler de mevcut. Özellikle bazı bitkiler, sebzeler ya da tohumların terlemeyi önleyici ve azaltıcı etkisi bulunuyor. Özellikle misket limonu suyu terlemeyi önlemeye yardımcı oluyor, cildin PH seviyesini düşürüyor ve kötü koku bakterilerinin büyümesini engelliyor. Taze ve ferahlatıcı kokusuyla ter kokusunu bastırıyor. Dolayısıyla bu yapısı sayesinde doğal deodorant vazifesi görebiliyor.

Kokudan Kurtarıyor, Evde Yapılıyor! Terlemeyi Önleyen Doğal Deodorant Tarifleri

DEODORANTINIZI KENDİNİZ YAPIN

Deodorant, insan vücuduna doğrudan etki eden bir ürün olması sebebiyle doğal ve bitkisel kaynaklı olması önem taşıyor. Bilhassa kimyasal ürünle konusunda hassasiyet gösteren insanların tercih ettiği, etkili ve ev yapımı deodorantlar yapmak mümkün. Aşırı terlemeyi bu bitkisel tariflerle ortadan kaldırabilir, güvenle kullanabilirsiniz. 100 gram hindistancevizi yağı ile 100 gram kafur yağını 1 bardak su ile karıştırın ve boş bir şişeye alın. Bu şekilde çalkalayarak koltuk altı bölgenize uyguladığınızda hem ter kokusu üzerindeki etkisini hem de terlemeyi geciktirici etkisini göreceksiniz.

KARBONATLI TARİF

1 bardak suyu, bir bardak karbonat ve yarım bardak doğal gül suyu ile karıştırın ve boş bir sprey şişesine alın. Bu karışımla hazırlanan sprey deodorantınız terlemenizi geciktirecektir.  

TERLEMEYİ ÖNLEYEN İÇECEK TARİFİ

Terlemeyi düzenleyen bitkilerden biri de karabaş otudur. Bu otun aynı zamanda kansere karşı koruyucu etkisi bulunuyor ve sinirsel baş ağrılarına iyi geldiği biliniyor.  Cildi soğutucu etkisinden yararlanmak için, bir tutam karabaş otunu bir bardak suda 5 dakika kaynatın, birkaç dakika demlemeye bıraktıktan sonra ılık olarak tüketin.

Kokudan Kurtarıyor, Evde Yapılıyor! Terlemeyi Önleyen Doğal Deodorant Tarifleri

ALOE VERA TARİFİ

Kötü kokan ter bakterilerine karşı doğal karışımlar en etkili çözüm yoludur. Aloe vera doğal yapısı sayesinde terlemeye karşı etkin bileşenler içeriyor. 1 yaprak aloe vera ile bir miktar karbonatı karıştırarak etkili bir deodorant oluşturabilirsiniz. 2 yemek kaşığı aloe vera ile 1 tatlı kaşığı karbonatı macun kıvamına getirin. Bu karışımı koltuk altı bölgenize uygulayabilirsiniz.

AYAKLARINIZI DİNLENDİRİN

Vücutta terlemenin en yoğun bölgeler, koltuk altı ve ayak tabanlarıdır. Ilık bir suyun içerisine adaçayı, papatya, kekik ve deniz tuzu atarak 40 dakika kadar dinlendirirseniz terleme probleminden kaynaklanan rahatsızlıkları hafifletebilirsiniz.   

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...