Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ağustos 2022 09:10 - Güncelleme : 01 Ağustos 2022 09:48

ABD kötü haberi verdi: Toprakta ölümcül virüs bulundu ateş eklem ve baş ağrılarına dikkat!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından gelen maymun çiçeği virüsü derken ABD'den bir korkutan haber daha geldi. Toprakta ölümcül bir bakteri bulundu ve hastalığın ilk belirtisinin 'ateş' olduğu belirtildi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: CNN International
ABD kötü haberi verdi: Toprakta ölümcül virüs bulundu ateş eklem ve baş ağrılarına dikkat!
abd,virüs

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 pandemisiyle mücadele sürerken ortaya bir de maymun çiçeği virüsünün çıkması herkesi oldukça sarstı. Dünyayı yavaş yavaş saran virüslere son olarak ise bir yenisi eklendi. Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC), Mississippi'nin Körfez Kıyısı'nın toprağında ve suyunda ölümcül bir bakteri bulunduğunu açıkladı. 

ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri'nin açıklamasına göre, yeni virüs ABD'de ilk kez görüldü ve Melioidosis hastalığına neden olabiliyor. Melioidosis, 'Burkholderia pseudomallei' adlı bir bakteri türünün neden olduğu bulaşıcı bir hastalık. Kemirgenlerin yanı sıra koyun, keçi, sığırda görülme oranı yüksek. İnsandan insana nadir olarak bulaşıyor ama öldürücü etkisi var. CDC hastalığın "ateş, eklem ağrısı ve baş ağrısı" gibi belirtilerle kendini hissettirdiği söylüyor.

ABD kötü haberi verdi: Toprakta ölümcül virüs bulundu ateş eklem ve baş ağrılarına dikkat!

Söz konusu hastalık tipik olarak olarak Güney Asya, kuzey Avustralya gibi tropikal bölgelerde bulunur. ABD'de yıllık ortalama 12 vaka tespit edilirken hastaların çoğu bakterilerin endemik olduğu bir ülkeye seyahat etmişti.

Hastalık en son 2021 yılında dört ayrı eyalette patlak verince, vakaların ithal bir aromaterapi spreyi ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: CNN International
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...