Tgrt Haber
10 Ocak 2022 06:38

Türk bilim insanları müjdeyi verdi: Kanser ilacında umut veren gelişme

Türk bilim insanlarının kansere karşı geliştirdiği ilaç klinik aşamaya geçti. Boğaziçi Üniversitesinde Prof. Dr. Rana Nomak Sanyal ve ekibi tarafından akciğer kanserine karşı geliştirilen ilacın Faz-1 çalışmaları Ankara'da başladı. Çalışma 16 gönüllü hasta üzerinde yürütülecek.

Türk bilim insanları müjdeyi verdi: Kanser ilacında umut veren gelişme
kanser ilacı,,boğaziçi üniversitesi,

Boğaziçi Üniversitesinde Prof. Dr. Rana Nomak Sanyal ve ekibi tarafından akciğer kanserine karşı geliştirilen ilacın Faz-1 çalışmaları Ankara'da başladı. Çalışma 16 gönüllü hasta üzerinde yürütülecek. Tekrarlayan, metastatik ya da ileri evredeki akciğer kanseri hastaları için geliştirilen ilacın faz-1 çalışmaları başlarken uzmanlar hastalar için umut ışığı olacağını vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rana Nomak Sanyal ve ekibi tarafından akciğer kanserine karşı geliştirilen ve laboratuvar çalışmaları tamamlanan ilaçta klinik araştırmalara geçildi. Tekrarlayan, metastatik ya da ileri evredeki akciğer kanseri hastaları için geliştirilen ilacın faz-1 çalışmaları Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Faz-1 Klinik Araştırmalar Merkezi’nde başladı. Toplam 16 hastada yürütülecek çalışmanın faz-1a aşamasında 6 gönüllü hastada maksimum tolere edilebilen doz tespit edilecek, faz-1b aşamasında ise 10 gönüllü hastada etkinlik ve güvenlik değerlendirilecek.

Faz1 Klinik Araştırmalar Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Fevzi Altuntaş “Ülkemizin yerli ve millî ilaçların üretiminde ileri bir noktaya taşınması için diğer bilim adamlarıyla iş birliği yaptık. Akciğer kanseri hastaları için bir umut ışığı. 18-75 yaş arasında hastalığı tekrarlamış veya ileri evre olan, daha önce immünoterapi dâhil tedaviler almış hastalarda hastanede klinik aşamaya başladık. Özellikle standardı tüketmiş kanser hastalarımızın bu tedavi seçeneğinden faydalanmaları bir şanstır. Faz-1 çalışmasının tamamlanmasıyla faz-2 ve faz-3 aşamalarına geçmeyi arzu ediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...