Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2022 09:24 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 09:38

Türk doktordan çığır açan buluş: Görmeyi sağlayan imlant yaptı

ABD’de yaşayan göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Levent Akduman, ileri derecede görme sorunu olan hastalara yönelik implant tasarladı. ABD’de düzenlenen bir yarışmada, retina alanında yeni buluşların değerlendirildiği kategoride birinci oldu. 

Türk doktordan çığır açan buluş: Görmeyi sağlayan imlant yaptı
Görme bozuklukları,Levent Akduman

ABD’de yaşayan göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Levent Akduman, uzağı görme sorunu yaşayan bir hastası için tasarladığı implant görme bozukluklarında çığır açtı. ABD’de oftalmologlar arasında gerçekleştirilen The Winning Pitch Challange’da ‘Retina’ alanında birincilik ödülüne layık görüldü. Prof. Dr. Levent Akduman, Türk Oftalmoloji Derneği’nin (TOD) düzenlediği organizasyon ile Türkiye’ye geldi. Prof. Dr. Akduman’ın tasarladığı implant ABD’den sonra ikinci olarak Türkiye’de bir hastaya uygulandı.

" FDA’YA BAŞVURACAĞIM"

Yaklaşık 30 yıldır ABD’de doktorluk yapan Akduman, Hürriyet’e konuştu: “Türkiye’de de yaklaşık 2 milyon civarında insanda 6 numara üstü miyopi var. Bunların yarısında 10 yıl içinde görmeyi etkileyecek şekilde gözde deformasyon olacak ve belki bu implant sayesinde o deformasyon düzelecek. 50’li yaşların üzerinde ve gözlük ile durdurulamayan bir miyopisi olan hastalarda kullanılabilir. Bu implantı bir hastama yardım için geliştirmiştim. Daha sonra başka bir hastamın medikal cihazlar ürettiğini öğrenince özel olarak üretim gerçekleştirdik” dedi. ABD’de tek bir hastaya yardım amaçlı böyle bir implant geliştirilebildiğini kaydeden Akduman, ticari üretime geçilmesi durumunda FDA’nın onayı gerektiğine dikkat çekti. Akduman, FDA onayına başvuracağını söyledi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hatice 4 Nisan 2023 22:44

Çok acil

Melisa bolat20 Ocak 2023 01:42

Çok acil iletişim no

Melisa bolat20 Ocak 2023 01:40

Torunum için çok acil Levent akduman ulaşmam lazım watsap no verirseniz sevinirim

Ozcan karabüber 17 Haziran 2022 21:42

Görme engeli cocugum var bu uygulamayı bekliyorum

Seher yalçın14 Haziran 2022 06:19

Lütfen Prof.dr.LEVENT AKDUMAN ile ietişim sağlayabileyim

Esmeray balkan 13 Haziran 2022 10:21

Hangi astanede calisiyorsunuz

Sonraki Haber Yükleniyor...