Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Nisan 2020 11:28

Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan'dan immün plazma bağışı açıklaması

Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan: “Bugüne kadar Türkiye genelinde toplamda 281 kişi immün plazma bağışında bulundu.”

Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan'dan immün plazma bağışı açıklaması
türk kızılayı

Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan'dan immün plazma konusunda bir son dakika açıklaması geldi. İbrahim Altan, "Bugüne kadar Türkiye genelinde toplamda 281 kişi immün plazma bağışında bulundu." ifadelerini kullandı.
KEREM KINIK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yeni tip corona virüs (Kovid-19) hastalığını yenen kişilerin, uygun görülen hastaların tedavisinde kullanılmak üzere bağışladığı immün plazma miktarının 200 üniteyi geçtiğini bildirmişti.

"GÜNLÜK 750 ÜNİTEYE KADAR BAĞIŞ ALABİLECEK KAPASİTEMİZ VAR"

Kınık, "Bir bağışçı 3 seferde 1,2 litre plazma bağışında bulunabiliyor ve bu miktar 6 kişide kullanılıyor. Yani bir bağışçı 6 kişiye şifa olabiliyor. Kızılay olarak 10 ilimizde 13 noktada plazma bağışı kabullerimizi sürdürüyoruz. Günlük 750 üniteye kadar bağış alabilecek kapasitemiz var. Gerekli olması halinde bu kapasitemizi iki katına da çıkartabileceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...