Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2022 14:57 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 20:07

Türk profesörden kritik uyarı: Omicron'um algısı yanıltıyor, Delta çıkıyor

Delta varyantı, Omicron baskın varyant olsa da varlığını devam ettiriyor. Bu yüzden Delta varyantı ile enfekte olan hastalar, kendilerinin Omicron ile enfekte olduğunu sanabiliyor. Bu da ölüm ve hastaneye yatış oranlarını arttırıyor. Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, konuya ilişkin çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Türk profesörden kritik uyarı: Omicron'um algısı yanıltıyor, Delta çıkıyor
Omicron,delta,Koronavirüs

Koronavirüs’ün yeni varyantı Omicron’un, Delta varyantına göre bulaşma hızının yüksek ancak ölüm oranının düşük olduğu biliniyor. Ancak son zamanlarda Omicron ile enfekte olduğunu sanan kişiler, hastaneye başvurduklarında Delta varyantı ile enfekte olduğunu öğreniyor. Omicron olduğunu ve hastalığı hafif atlatacağını düşünen hastalar, hastaneye başvurmakta gecikiyor. Bu da ölüm ve yoğun bakıma yatış oranlarını yükseltiyor. Ankara Şehir Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, TGRT Haber'de pandeminin seyrine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

OMCİRON’DAN YAŞAMINI YİTİRENLER AZ DEĞİL 

Omicron’un baskın varyant olduğunu ancak Delta varyantının varlığını halen devam ettirdiğini belirten Oğuztürk, süreç içerisinde insanlarda riski arttıran yanlış bir algı geliştiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:  “İnsanlar Omicron’un hafif geçtiği düşüncesiyle gereksiz bir şekilde rahat davranıyorlar. Bu tehlikeli bir durum.” Bu algının Omicron’a karşı ellerini zayıflattığını belirten Oğuztürk, hem Omicron hem de Delta varyantından kaynaklı hastaneye yatanların ve yaşamını yitirenlerin olduğunun altını çizdi. 

Türk profesörden kritik uyarı: Omicron'um algısı yanıltıyor, Delta çıkıyor

EZİCİ ÇOĞUNLUK AŞISIZLARDA 

Oğuztürk, hastaneye başvuran ve yoğun bakımda yatanlarda aşısızların ya da eksik aşılıların ezici çoğunlukta olduğunu belirterek Omicron’dan kaynaklı hastaneye yatışların da yüzdesinin yüksek olduğunu kaydetti. Omicron'un alt varyantı BA.2'nin de giderek dünyada artış gösterdiğine dikkat çekti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...