Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 22:22

Türkiye aşılamada dünyada 7’nci sırada

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşı dozu miktarında dünyada 7’nci sırada olduğunu belirtti.

Türkiye aşılamada dünyada 7’nci sırada
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Koronavirüs,aşı

Türkiye’de koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları devam ediyor. 18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 75,16, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 57,47 olarak kayda geçen Türkiye’de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplam 90 milyon 405 bin 737'ye yükseldi. En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Yalova ve Eskişehir oldu.En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Mardin, Gümüşhane, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Bayburt ve Iğdır olarak sıralandı.

BAKAN KOCA DÜNYA VERİLERİNİ PAYLAŞTI

Bakan Koca, Twitter hesabından, bugüne kadar yapılan Kovid-19 aşı dozlarına ilişkin dünya sıralamasını paylaştı. Koca, "Toplam doz sayısında dünyada 7. sıradayız. Nüfusu Türkiye ile aynı olan aşı üreticisi Almanya 6'ncı sırada. İlk sıradaki ülke, 1 milyar 400 milyon nüfuslu, yine aşı üreticisi Çin. Birçok Avrupa ülkesi ise bu ülke ile aynı hızı, aynı performansı gösteremedi. Hadi ama bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye aşılamada dünyada 7’nci sırada

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...