Tgrt Haber
27 May 2022 13:36 - Güncelleme : 27 May 2022 14:04

Obezitenin en fazla olduğu ülkeler açıklandı: Avrupa'da Türkiye ilk sırada

Ülkelerde obezite ve aşırı kilo oranlarını konu alan araştırma, çarpıcı bir rapor ortaya çıktı. Yetişkin nüfusun dikkate alınarak yapılan araştırmada Türkiye, Avrupa’da en yüksek kilo oranına sahip ülke oldu. 

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Obezitenin en fazla olduğu ülkeler açıklandı: Avrupa'da Türkiye ilk sırada
Türkiye,Avrupa,DSÖ,Obezite,Kilo

Obesize ve aşırı kilo insan sağlığını olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biri. Dünya genelinden son dönemlerde artan obezite ve fazla kiloların önlenmesi için sağlıklı beslenmenin önemine her defasında dikkat çekiliyor. Obezite günümüzde pek çok ülkenin en önemli sağlık sorunları arasından yer alıyor. 

Bu konuya daire medya takip kurumu Ajans Press tarafından yapılan araştırmada, ülkelerdeki obezite ve aşırı kilo oranları incelendi. DSÖ’nün bu konuya dair yaptığı araştırmada ise Avrupa2da yaşayan yetişkinlerin yarısından fazlasının kilolu olduğu ortaya koyulmuştu.

TÜRKİYE KİLOLU ÇIKTI

Yapılan incelemeler ve araştırmalarda Türkiye acısından pek parlak bir sonuç çıkmadı. Türkiye aşırı kilo sıralamasında Avrupa’da ilk sıraya yerleşirken, yetişkin nüfusun yüzde 66,8’inin aşırı kilolu olduğu kaydedildi. Bu oran kadınlarda yüzde 69,3 iken erkeklerde yüzde 64 olarak saptandı. Obez olarak nitelendirilen kısımda ise yüzde 32,1 ortalamada yer aldı.

TÜRKİYE’DEN SONRA MALTA, İSRAİL VE İNGİLTERE GELİYOR

Türkiye’nin ardından aşırı kiloluların en yüksek olduğu diğer ülkeler; Malta, İsrail, İngiltere oldu. Raporda 53 ülke yer alırken, obezitenin 50 yılda büyük artış gösterdiği kaydedildi. Aşırı kilo sorununun en az görüldüğü ülkeler ise yüzde 45 ile Tacikistan, yüzde 48 ile Özbekistan ve Kırgızistan olarak açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...