Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2022 11:11 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 11:46

Bakan Koca'nın 58 hekimle buluştuğu toplantının detayları belli oldu: Türkiye'de hekimlik yeni bir döneme girdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 21 Haziran’da 58 hekimle gerçekleştirdiği toplantının detayları belli oldu. Toplantıda, hekimler için yapılan ve çalışmaları süren düzenlemelerle ilgili bilgi veren Koca, Türkiye’de hekimliğin yeni bir döneme girdiği mesajını paylaştı.

Bakan Koca'nın 58 hekimle buluştuğu toplantının detayları belli oldu: Türkiye'de hekimlik yeni bir döneme girdi
Sağlık Bakanı,Fahrettin Koca,Doktor,Hekim

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün 58 hekimle bir araya geldiği toplantının detayları belli oldu. Koca’nın sağlık çalışanlarına yönelik yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdiği toplantıda, hekimlerin ekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik yasanın uygulama yönetmeliği çıktığında sonuçların beklentileri aşacağını düşündüklerini kaydetti.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, 21 Haziran’da Türkiye’nin farklı illerinde gören yapan 58 hekimle bir araya gelen Fahrettin Koca,  yürürlüğe giren ve çalışmaları devam eden yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Bakan Koca toplantıda, ‘Türkiye’de hekimliği yeni bir döneme girdi’ mesajını paylaştı.

HEKİMLER SORU BAKAN KOCA CEVAPLADI

Sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunlara getirilen çözümleri detaylı bir sunumla anlatan Bakan Koca’ya hekimler yeni düzenlemelere ilişkin sorular yöneltti.

Sağlıkçılara yönelik şiddetin önlenmesi, hatalı tıbbi uygulama (malpraktis) dolayısıyla sağlık çalışanlarına açılan davalarda kasıt olmadıkça tazminatı devletin üstlenmesine ilişkin yasalar ile sağlıkçıların mali ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik yeni düzenlemeler, toplantının ana gündem maddelerini oluşturdu.

Düzenlemelere ilişkin merak edilen ve teknik olması nedeniyle tam anlaşılamayan konular da bu bölümde net şekilde hekimlere aktarıldı.

"KARAMSARLIĞA İTEN SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞTURULACAK"

Bakan Koca, toplantının son bölümünde yaptığı değerlendirmede, düzenlemelerin köklü değişimleri barındırdığına, hekimleri meslek hayatları konusunda karamsarlığa iten sorunların böylelikle çözüme kavuşturulmasının amaçlandığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mart Tıp Bayramı'nda bu düzenlemelerin müjdesini verdiğini anımsatan Koca, hekimlerin ekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik yasanın yönetmelik hazırlıklarının sürdüğünü, yönetmelikle ortaya çıkacak sonuçların beklentileri aşabileceğini düşündüklerini bildirdi.

"HEKİMLERİN KAVUŞTUĞU İMKANLAR UZUN ZAMANDIR HAK EDİLMİŞTİ"

Koca, "Hekimlerin kavuştuğu imkanlar uzun zamandır hak edilmişti. Sağlık çalışanlarımız için yapılanlar, aynı zamanda 85 milyon insanımız için yapılmıştır. Yapılanların, aynı zamanda, salgınla mücadelenin bu kahramanlarına milletimizin teşekkürü anlamını içerdiği de düşünülmeli." değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN KOCA'DAN HEKİMLERE 'HASSASİYET' ÇAĞRISI

Sağlık çalışanlarına yönelik mesajlarını da toplantıda paylaşan Koca, salgınla mücadele döneminde gösterilen özveriye işaret ederek, "Sağlık kurumlarının kapısından içeri adım atan her hasta benim hastamdır." ifadesini kullandı. Koca, sağlık sistemindeki sorunların iş birliği içinde çözüme kavuşturulmasının önemini vurguladı.

Bakan Koca ayrıca sağlık meslek grupları arasında iş birliği ve uyuma önem verilmesini, hastalara olumlu yaklaşılmasını, yaşlılar, engelliler ve çocuklar gibi özel gereksinimli bireylere sağlık hizmetlerinde özel ilgi gösterilmesini istedi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...