Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 11:01 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 17:33

Türkiye'de maymun çiçeği vaka sayısı yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de şimdiye kadar 5 maymun çiçeği vakası görüldüğünü açıkladı. Vakalardan 4’ünün tamamen iyileştiğini 1 hastanın ise izolasyonda olduğunu belirten Bakan Koca koronavirüs için ise hatırlatma dozlarının önemine işaret ederek aşı çağrısı yaptı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Türkiye'de maymun çiçeği vaka sayısı yükseldi
maymun çiçeği,koronavirüs,fahrettin koca

Dünya koronavirüsten sonra yeni bir salgın hastalığın daha tedirginliğini yaşıyor. Maymun Çiçeği virüsü giderek yayılıyor.

Türkiye’de de daha önce 1 ‘maymun çiçeği’ vakası tespit edildiğini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni vaka sayısını açıkladı.

Koca, dünyada paniğe neden olan maymun çiçeği hastalığının şimdiye kadar Türkiye’de sadece 5 kişide görüldüğünü belirtti.

Hataların sağlık durumuna ilişkin bilgi de veren Sağlık Bakanı Koca, 4 hastanın tamamen iyileştiğini, 1 hastanın ise izolasyonunun devam ettiğini söyledi.

KOCA: MAYMUN ÇİÇEĞİ PANDEMİ RİSKİ TAŞIMIYOR

Hastalığın, yakın temasla ve kapalı ortamda uzun süre vakit geçirildiğinde bulaştığını anımsatan Bakan Koca, hastalığın Türkiye açısından bir endemi ya da küresel anlamda bir pandemi riski taşımadığını aktardı.

AŞI UYARISI

Koronavirüs için ise hatırlatma dozlarının önemine işaret ederek aşı çağrısı yapan Sağlık Bakanı Koca, hatırlatma dozları konusunda vatandaşları uyardı. Covid’in ise ilk varyantlarının daha güçlü ve hasar verici olduğunu belirten Bakan Koca, Omicron’un hafif seyrettiğini belirtti.

SAĞLIKÇILARA MÜJDE

Ayrıca sağlık çalışanlarının özlük haklarına yönelik yeni bir yönetmelik hazırladıklarını söyleyen Koca, yönetmeliğin 15 Ağustos’ta devreye gireceğini belirtti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...