Tgrt Haber
10 Haziran 2021 13:21

Türkiye'de yapılan aşı sayısı 32 milyonu geçti

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı 32 milyonu aştı.

Türkiye'de yapılan aşı sayısı 32 milyonu geçti
Sağlık Bakanlığı,yapılan aşı sayısı

Türkiye’de ilk aşı 13 Ocak’ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın olması ile başladı. Koca, kameralar karşısında bilim kurulu ile birlikte Ankara Şehir Hastanesinde aşı oldu. Tarihler 14 Ocak'ı gösterdiğinde ise artık Türkiye'de aşılama programı resmen başladı. İlk olarak koronavirüs ile mücadele veren sağlık çalışanların aşılanmasına başlandı. Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı 32 milyonu aştı.

65 YAŞ VE ÜSTÜ AŞILANDI

Sağlık çalışanların aşı programı devam ederken 65 yaş üstü kişilerin aşı çalışması 12 Şubat tarihinde başladı. Kademli olarak 70 yaş üzeri kişilerin aşı uygulaması hızla devam etti. Sağlık çalışanları kar-kış demeden 65 yaş üstü ve evlerinden çıkamayan kişilere aşı yapmaya gitti. 90 yaş üstü kişiler başta olmak üzere sırayla 85-89 yaş arası bireyler aşılarını oldu. Sıralama 65 yaşa kadar kademeli olarak devam etti.

AŞILAMADA İKİNCİ GRUBA GEÇİLDİ

Aşı takviminde planladığı gibi uygulandı ve ilk grubunun tamamlanmasının ardından ikinci gruba geçildi. Bu grupta Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevdeki kişiler, zabıta ve özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü, gıda sektörü, taşımacılık sektöründe çalışanlar ve 50 yaşa kadar olan bireyler yer alıyor.

BAKAN KOCA’DAN AŞILAMADA YAZ HEDEFİ

1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşların aşılanması başladı. Haziran ayında yeni gelecek aşılarla birlikte 20'li yaşlara kadar inilmesi planlanıyor. Fahrettin Koca 8 Haziran itibarıyla aşı programına yeni grupların da dahil edildiğini duyurdu.Müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri ile üniversitede görevli öğretim üyeleri ve personel bugünden itibaren aşılanmaya başlayacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ 13 EYLÜL’E KADAR AŞILANACAK

Bakan Koca sosyal medya hesabından üniversite öğrencileri için de aşı programının hızla devam edeceğini söyledi. Koca, "13 Eylül'den önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak. Artık salgın ülkemizin gündeminden çıkacak" diyerek üniversite öğrencilerine seslendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...