Tgrt Haber
18 Haziran 2021 16:00

Türkiye'de yapılan aşı sayısı 40 milyonu geçti

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı 40 milyonu aştı.

Türkiye'de yapılan aşı sayısı 40 milyonu geçti
Sağlık Bakanlığı,40 milyonu geçti,aşı

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı 40 milyonu aştı. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “40 milyonuncu doza ulaştık. 206 ülke arasında, doz olarak en yüksek sayıda aşıyı yapan 9. ülkeyiz. Sağlık personelimiz gün oluyor dakikada 6.000 kişiye aşı hizmeti veriyor. İmkânlarımız büyük, dayanışmamız yüksek. Sonuçlar sürpriz değil” ifadelerini kullandı.

DÜNYA’DA DOKUZUNCU SIRADA

Nüfusa oranla en fazla doz aşı yapılan ülke, her 100 kişiye düşen doz sayısı 143,39 ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) oldu. Türkiye en çok aşı yapılan 9'uncu ülke oldu. Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Türkiye'de bugüne kadar 40 milyondan fazla COVID-19 aşısı yapıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...