Tgrt Haber
17 Haziran 2020 09:49

Türkiye'den Nijer ve Çad'a sağlık hibeleri

Türkiye'nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede Afrika ülkelerinden Nijer ve Çad'a sağlık malzemeleri hibesine ilişkin milletlerarası anlaşmalar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'den Nijer ve Çad'a sağlık hibeleri
Türkiye,yeni tip koronavirüs,Kovid-19,Afrika,Nijer,Çad

Türkiye ile Nijer arasında 21 Mayıs'ta Ankara'da imzalanan sağlık alanında hibe anlaşması kapsamında bu ülkeye, 50 bin cerrahi maske, 50 bin tulum, 30 bin N95 maske ve 2 bin koruyucu gözlük hibe edilecek.

Türkiye ile Çad arasında 6 Mayıs ve 21 Mayıs'ta Ankara'da imzalanan sağlık alanında hibe anlaşmaları kapsamında ise bu ülkeye 1000 Kovid-19 tanı tespit kiti, 5 bin oksijen anestezi maskesi, 50 bin koruyucu tulum, 30 bin N95 maske, 100 bin cerrahi maske, 5 bin koruyucu gözlük, 50 bin galoş, 50 bin eldiven, 2 ambulans, 10 şişme sahra acil ünitesi verilecek.

Türkiye'den Nijer ve Çad'a dostluk ve iyi niyet jestleri olarak hibe edilen tıbbi ekipmanlar, bu ülkeler tarafından sağlık çalışmalarının yürütülmesinde kullanılacak.

Öte yandan, Türkiye-Kazakistan Karma Ekonomik Komisyon 11'inci dönem toplantısı protokolünün onaylanmasına ilişkin karar da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...