Tgrt Haber
27 Ekim 2021 09:56

TURKOVAC aşısı için nasıl gönüllü olunur? Yerli aşının faz-3 çalışması için gönüllü olma şartları!

Yerli aşı için çalışmalar devam ediyor. Yeni tip Kovid-19 aşısı TURKOVAC, faz-3 çalışması için Kayseri Şehir Hastanesinde gönüllüleri bekliyor. Peki, Turkovac aşısı için nasıl gönüllü olunur, gönüllü olabilmek için gerekli şartlar nelerdir? Merak ettiğiniz her şey haber detaylarında...

TURKOVAC aşısı için nasıl gönüllü olunur? Yerli aşının faz-3 çalışması için gönüllü olma şartları!
aşı,turkovac,yerli aşı,gönüllü,faz3

Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın da desteğiyle geliştirilen yerli aşının faz-3 çalışmaları kapsamında Kayseri Şehir Hastanes'inde gönüllüleri beklemeye başladı. Yerli ve milli aşının faz çalışmalarına gönüllü olmak isteyenler ise TURKOVAC için nasıl gönülllü olabileceğini araştırmaya başladı. İşte, yerli aşı TURKOVAC için gönüllü olma şartları...

TURKOVAC GÖNÜLLÜLÜK ŞARTLARI NEDİR?

Faz-3 çalışmaları süren yerli ve milli aşı TURKOVAC, Kayseri Şehir Hastanesi'nde gönüllülere uygulanmaya başlanan TURKOVAC için gönüllü olmak için şartlar ise şöyle:

  • 2 doz Sinovac aşısı olmak 
  • Kovid-19'a yakalanmamış olmak.

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, yaptığı basın açıklamasında, hastanede şu anda TURKOVAC'la alakalı iki farklı faz-3 çalışması yürüttüklerini söyledi.

TURKOVAC GÖNÜLLÜSÜ OLMAK İÇİN NEREYE BAŞVURMAK GEREKİYOR?

TURKOVAC aşısının faz-3 çalışmalarında gönüllü olmak için nereye başvurulması gerektiğini araştıran vatandaşlar, Dr.Toker, gönüllülerin e-nabız ya da sabit hatlardan kendilerine ulaşabilecekleri bilgisini paylaştı.
18 ile 60 yaş aralığında ve ek hastalığı olmayan sağlıklı kişilerin gönüllü olabileceğini açıklayan Toker açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Bu dönemde TURKOVAC için faz-3 çalışmaları ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa bu da belli bir sayıda gönüllüde denenmesi anlamına geliyor. O zaman seri üretime geçmesi, Türkiye'de daha yaygın kullanılması, acil kullanım onayının bir an evvel alınması anlamına geliyor. O yüzden vatandaşlarımızdan isteğimiz de bu şekilde. Ne kadar çok gönüllü sayımızı hızlı bir şekilde tamamlarsak aşıyı seri üretip kullanıma geçirebileceğiz."

Üçüncü dozlarını TURKOVAC ile olmak isteyen birçok gönüllünün çalışma için başvurduğu belirtilirken; "Şu ana kadar yaklaşık 400'ün üstünde gönüllüyü aşıladık. Başvurular gayet iyi gidiyor, gönüllülerimiz hem e-Nabız üzerinden hem bizlere direkt telefonla ulaşarak hem de ALO 184 hattı üzerinden randevularını alıyorlar. Geldiklerinde ön değerlendirmeleri gerçekleştirdikten sonra aşılarını yapıyoruz." dendi.

Yapılan açıklamada, klinik çalışma kapsamında hafta sonları da aşılamanın devam ettiğini belirterek, "Bu çalışmayı ne kadar hızlı tamamlarsak TURKOVAC'ın yaygın kullanıma girmesi o kadar hızlı olacak. Ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmak, kendi aşımızı kullanmak için o kadar hızlı yol almış olacağız." ifadelerini kullanıldı.

VAKALARDA SON DURUM NE?

Kayseri'de Kovid-19 salgınındaki son durum için yapılan açıklamada, "Bu dönemde, yaz ayından sonraki aşılamaların bir miktar artması ile vaka sayılarımız daha ılımlı seyrediyor ama maalesef hala yüksek. Sayılarda yatış ve aşısız vatandaşlarımızda ciddi yoğun bakım takibi ve vefatlar söz konusu. Kişilerin mutlaka aşılanması gerekiyor." denildi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...