Tgrt Haber
30 Aralık 2021 09:25

Aşılamada Turkovac dönemi başladı

Son dakika haberi: Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen yerli aşı Turkovac uygulanmaya başlandı.

Aşılamada Turkovac dönemi başladı
turkovac,yerli aşı,covid 19,sağlık

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun toplantısının ardından Bakan Koca ve kurul üyeleri hatırlatma dozu olarak yerli aşı TURKOVAC aşısı yaptırdı. Bakan Koca, bugünden itibaren yerli aşı için randevuların açılacağını duyurdu.

Koronavirüs bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahretin Koca başkanlığında 29 Aralık Çarşamba günü toplandı. Toplantıda vaka sayılarındaki artış ve Omicron varyantı gündeme geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu Üyeleri, toplantıdan sonra Ankara Şehir Hastanesi'nde hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı yaptırdı.

RANDEVU ALINABİLİYOR

Aşı olduktan sonra açıklama yaparak yerli aşıyı Covid-19’dan hayatını kaybeden vatandaşlara adadıklarını vurgulayan Sağlık Bakanı Koca, vatandaşlara hatırlatma dozunu Turkovac ile olmalarını tavsiye etti. Bakan Koca, açıklamasında bugünden itibaren Turkovac aşısı için şehir hastanelerinden randevu alınabileceğini de duyurdu.

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı kolay randevu alma sistemi MHRS üzerinden koronavirüs aşı randevuları alınıyor. Yerli aşı Turkovac sadece şehir hastanesi bulunan illerde yapılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...