Tgrt Haber
23 Haziran 2021 18:18

TURKOVAC'ın yan etkisi var mı? Aşı gönüllüsü konuştu

Yerli aşı TURKOVAC’ın Faz-3 aşamasının ilk uygulaması yapıldı. Aşı gönüllüsü Hüseyin Polat, merak edilen “Yerli aşıda yan etki var mı?” sorusunu cevapladı. Polat, “Sadece aşının vurulduğu yerde hafif ağrı oluştu” dedi.

TURKOVAC'ın yan etkisi var mı? Aşı gönüllüsü konuştu
TURKOVAC,Yerli aşı,Aşı,Kovid-19,Koronavirüs

Yerli aşı TURKOVAC’ın Faz-3 çalışması kapsamında ilk aşılamalar Ankara Şehir Hastanesi’nde yapıldı. Aşı gönüllüsü Hüseyin Polat, gönüllü olmaya nasıl karar verdiğini ve duygularını anlattı.

“İNSANLARA FAYDALI OLMAK İSTİYORUM”

Evli ve iki çocuk babası Polat, aşı gönüllüsü olmaktan çok gurur duyduğunu belirterek, “Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır' diyor. Ben de bu yola çıkarak gönüllü olmaya karar verdim. İnsanlara faydalı olmak ve bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak istiyorum" dedi. Polat, yerli aşı TURKOVAC’ın koronavirüs ile mücadelede katkı sağlayacağını, tüm insanlara faydalı olacağını ve aşının ulaşamadığı hiçbir yer kalmayacağını söyledi.

“HAFİF BİR AĞRI OLDU”

Ankara Şehir Hastanesi’nde yerli aşının uygulanmasından sonra herhangi bir yan etki yaşamadığını belirten Polat, “Ateş, öksürük, ishal gibi bir belirti olmadı. Sadece aşının vurulduğu yerde hafif bir hassasiyet, ağrı oluştu. O da sonradan geçti" dedi.

“SALGININ BİTMESİNİN TEK YOLU AŞI OLMAK”

Toplumsal bağışıklığın sağlanması için gerekli olduğunu, salgının bitmesinin tek yolu aşı olmak olduğunu vurgulayan Polat, “Salgının bitmesinin tek yolu aşı olmak. Yaş grubu fark etmeksizin sırası gelenler aşılarını olmalı" dedi. TURKOVAC'ın Faz-3 aşaması kapsamında belirlenen şartları taşıyan 40 bin 800 gönüllü aşılanacak. Yerli koronavirüs aşısının geliştirilmesiyle Türkiye, dünyada kendi aşısını üreten ilk 10 ülke arasındaki yerini alacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...