Tgrt Haber
02 Aralık 2021 10:24

Turkovac'ta sona yaklaşıldı: Acil onaydan sonra acil üretim

Acil kullanım onayı bekleyen Turkovac’ın iki tesiste seri üretimi için alt yapı tamamlandı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarlarına gönderilen yerli kovid aşısına aralık ortasında vize çıkması bekleniyor. Aşılar seri üretimden sonra 14 günlük bir testten daha geçirilip piyasaya sürülecek.

Turkovac'ta sona yaklaşıldı: Acil onaydan sonra acil üretim
yerli aşı,turkovac,sağlık,pandemi,kovid 19,koronavirüs

Yerli aşı Turkovac'ta sona yaklaşılıyor. Turkovac için acil kullanım onayından sonra acil üretim için de düğmeye basıldı.

Turkovac’ın iki tesiste seri üretimi için alt yapı tamamlandı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarlarına gönderilen yerli Koronavirüs aşısına aralık ortasında vize çıkması bekleniyor.

Aşılardan her birinin kullanım barkodu olacak. Seri üretim sonrası alınan numuneler, analizlerinin yapılması için laboratuvara gönderilecek.

Analizler ile aşının raf ömrü boyunca, tanımlanan koşullarda saklanması ve uygulanması halinde sahip olması beklenen kalite, etkililik ve güvenilirlik kontrolü yapılacak. En az 14 günlük test sürecinden geçtikten sonra Turkovac, piyasaya verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...