Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ekim 2022 09:38 - Güncelleme : 08 Ekim 2022 10:17

Uganda'da Ebola alarmı! Komşu ülkesi karantina merkezleri kurdu

Uganda'da Ebola virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı artınca sınır komşusu Tanzanya bazı bölgelerde önlem almaya başladı. Tanzanyalılar Ebola'ya karşı bildirilirken, bazı bölgelere karantina merkezleri kuruldu.

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
Uganda'da Ebola alarmı! Komşu ülkesi karantina merkezleri kurdu
Uganda,Ebola,Tanzanya

Koronavirüs salgını dünyayı tehdit etmeye devam ederken yeni virüs varyantları ortaya çıktı ve son zamanlarda kolera, ebola gibi salgınlar gündem olmaya başladı. Uganda'da Ebola virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının artması üzerine, komşu ülke Tanzanya'nın sınır bölgelerinde önlemler aldığı bildirildi.

Yerel basındaki habere göre Sağlık Bakanlığı, Ebola'ya karşı Uganda sınırında tedbirler aldı. Önlemler kapsamında Uganda'dan ülkeye giriş yapan yolcular sağlık taramasından geçiriliyor.

KARANTİNA MERKEZLERİ KURULDU

Sınırdaki 8 bölgede yaşayan Tanzanyalılar sağlık görevlilerince Ebola'ya karşı bilgilendirilirken, bu bölgelerde karantina merkezleri de kuruldu.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, şimdiye kadar ülkeye giriş yapan 6 bin yolcu sağlık taramasından geçirildi. Kenya ve Ruanda'da da sınırlardaki önlemleri artırdığını açıklamıştı.

Uganda'da ilk olarak 19 Eylül'de 24 yaşındaki bir kişide, nadir görülen ve Sudan varyantı olduğu belirtilen Ebola virüsü tespit edilmişti.

EBOLA VİRÜSÜ NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

Bir tür kanamalı ateşe yol açan Ebola, ilk kez 1976'da Sudan'ın Nzara ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) Yambuku kentlerinde eş zamanlı salgınlarla ortaya çıkmıştı.

KDC'deki salgın, Ebola Nehri yakınında bir köyde başladığı için hastalığa bu nehrin ismi verilmişti.

Ebola, Aralık 2013'te Batı Afrika'da yayılmıştı. Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2017'de görülen salgında 30 bin kişiye virüs bulaşmış, hastaların 11 binden fazlası ölmüştü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...