Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 11:07

Salgın nasıl kontrol altına alınacak? Uğur Şahin açıkladı

Dünya genelinde artan Delta varyantı vakaları nedeniyle gündeme gelen üçüncü doz aşı tartışmalarıyla ilgili Uğur Şahin’den dikkat çeken aşı açıklaması geldi. Şahin, koronavirüs salgınının kontrol altına alınması için atılması gereken adımı açıkladı.

Salgın nasıl kontrol altına alınacak? Uğur Şahin açıkladı
uğur şahin,üçüncü doz,salgın,pandemi,aşı,koronavirüs

Delta varyantının yayılmasıyla birlikte koronavirüs salgınına karşı bağışıklığı artırmak için başlatılan üçüncü doz aşı çalışmaları tartışmaları da beraberinde getirdi. Pfizer yetkilisi Kathrin Jansen amaçlarının para kazanmak olmadığını salgını durdurmak olduğunu söyledi. Biontech’in kurucu ortağı Prof. Uğur Şahin ise üçüncü aşı ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 

‘ÜÇÜNCÜ DOZ SALGINI KONTROL ALTINA ALIR’

Üçüncü doz aşı tartışmalarına dahil olan BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin ise “3. doz aşı yapılmalı” dedi. Aşının 3. dozunun salgını kontrol almada önemli bir rolü olacağı belirten Şahin, “Dünya üçüncü doz destekleyici mRNA aşıları olmadan Kovid-19 salgınını kontrol altına alamayacak. Dolayısıyla üçüncü bir destek aşısı bağışıklığı yenilemeye, tam bağışıklık sağlamaya yardımcı olacaktır. Böylelikle kış mevsiminde aşı olanlar arasında hastalığın yayılmasını engelleyebiliriz” dedi.

AMAÇ PARA KAZANMAK DEĞİL

3. doz aşıları geliştirdiklerini ve amaçlarının para kazanmak olmadığını vurgulayan Pfizer'ın aşı araştırma ve geliştirme bölümü başkanı Kathrin Jansen ise “Şu an elimizde veriler var ve ona göre Kovid-19 destekleyici aşıları geliştirip test ediyoruz. Burada amaç para kazanmak değil” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Şahin, Les Echos'a verdiği yaptığı açıklamada 100 gün içinde yeni varyantlar için yeni aşı geliştireceklerini açıklamıştı..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...