Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Kasım 2021 13:47

Her yıl koronavirüs aşısı olacak mıyız? Uğur Şahin'den merak edilen soruya cevap

Her yıl koronavirüs aşısı olacak mıyız? Uğur Şahin’den merak edilen soruyla ilgili açıklama geldi. Şahin her yıl bir doz hatırlatıcı aşıya ihtiyaç olabileceğini söyledi.

Her yıl koronavirüs aşısı olacak mıyız? Uğur Şahin'den merak edilen soruya cevap
uğur şahin,biontech,koronavirüs,kovid 19,covid 19,sağlık,aşı

Alman Bild gazetesine konuşan BioNTech şirketinin kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin, önemli açıklamalar yaptı. Şahin, her yıl bir doz hatırlatıcı aşıya ihtiyaç olabileceğini söyledi.

HER YIL HATIRLATICI DOZ GEREKEBİLİR

Önemli olanın üçüncü aşının tekrar korumayı artırması olduğunu vurgulayan Şahin, “Buna göre, çifte aşılamadan sonraki korumadan daha uzun sürmesini bekliyoruz ve müteakip takviye aşılara sadece her yıl ihtiyaç duyulabilir. Tıpkı gripte olduğu gibi” açıklamasında bulundu.

4. AYDAN SONRA ETKİSİNİ KAYBETMEYE BAŞLIYOR

Virüse karşı aşının dördüncü aydan sonra etkisini kaybetmeye başladığını ve 6. aydan sonra etkinin azaldığını kaydeden Şahin, hatırlatıcı üçüncü doz aşının çok önemli olduğunu ve salgın zincirini de kıracak ve virüs varyasyonu ihtimalini azalttığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...