Tgrt Haber
21 May 2021 09:43

Uğur Şahin tarih verdi: Biontech'in 3. dozu ne zaman yapılacak?

Biontech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Biontech aşısının üçüncü dozunun ne zaman yapılması gerektiğini açıkladı.

Uğur Şahin tarih verdi: Biontech'in 3. dozu ne zaman yapılacak?
uğur şahin,,biontech,

Biontech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Bilim Kurulu toplantısına videokonferansla katıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Uğur Şahin toplantı sonrası birlikte açıklama yaptı. Bakan Koca açıklamasında 120 milyon doz Biontech aşısı için anlaşma yapıldığı duyurdu.

Bakan Koca'nın ardından sözü alan Uğur Şahin, BioNTech aşısının mutasyonlara etkisinden bahsetti. Şahin Biontech aşısının mutasyonlu virüslerde de
başarı sağladığını vurguladı. 

BIONTECH MUTASYONA KARŞI ETKİLİ

Bugüne kadar aşıyı 30'dan fazla varyantlara deneylediklerini belirten Şahin, Biontech aşısının mutasyonlara etkisini açıklarken şunları söyledi:

"Kent ve Afrika mutasyonlarına karşı iyi kontrol yapıyor. Bu hafta içinde Hindistan mutasyonunu da deneyden geçirdik ve Hindistan varyantına karşı da bizim aşımız yüzde 25-30 aralığında etki gösteriyor"

3. DOZ AŞI NE ZAMAN YAPILACAK?

Şahin, Biontech aşısına üçüncü dozun ne zaman uygulanacağıyla iligili ise "Üçüncü doz, en erken 6 ay sonra ama 9 ay sonra 2. Dozdan sonra verirsek yeter. Türkiye'deki aşı kampanyasında en çok 6.-7.-8. Ayda aşı olacak olduğu için 2022'de 3. Aşı yeterince olur." açıklamasında bulundu.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...