Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Eylül 2021 10:37

Uğur Şahin'den 3. doz aşı açıklaması

BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, Covid-19'la mücadele kapsamında 3. doz aşıya dair açıklama yaptı.

Uğur Şahin'den 3. doz aşı açıklaması
uğur şahin,koronavirüs,covid,aşı,3. doz

Tüm dünyada koronavirüsle mücadele kapsamında aşılamalar devam ederken BioNTech'in kurucu CEO'su Prof Dr. Uğur Şahin, yeni açıklamalarda bulundu. Kölner-Stadt Anzeiger gazetesine konuşan Şahin, 3. doza dair "Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü aşı yaptırmaları mantıklı olur" dedi.

Şahin, BioNTech aşısının bu yıl içinde 5-11 yaş arası çocuklara uygulanabileceği yönünde beklentisi olduğunu da açıkladı. Aşıların 5-11 yaş arası gruba uygulanabilmesi için gereken verileri ay sonuna kadar elde etmeyi planladıklarını belirterek, verileri izin için Avrupa ve ABD'deki yetkili makamlara sunmak istedilerini belirtti. Şahin, aşılamanın yanı sıra kapalı alanlarda enfeksiyonları kontrol edebilmek için daha fazla önlem alınması gerektiğini de vurguladı.

12 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLAR İÇİN ONAY İSTENECEK

Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman ''Der Spiegel'' dergisine geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulundu. BioNTech'in kurucuları, 12 yaş altı çocuklara koronavirüs aşısı yapılmasına ilişkin çalışmaları anlattılar. Türeci, 5 ila 11 yaş arası için Avrupa dahil olmak üzere aşı onayı isteyeceklerini açıkladılar.

Türeci, BioNTech'in söz konusu yaş grubu için bilimsel araştırma sonuçlarına sahip olduğunu, ancak bunların izin verme yetkisine sahip kurumlar için hazır hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Uğur Şahin'den 3. doz aşı açıklaması

Özlem Türeci, “Biz zaten üretimi hazırlıyoruz. Aşı aynı, ancak daha az dozda olacak'' dedi.

Uğur Şahin ise söz konusu yaş grubu için bilimsel aşı çalışmalarının iyi gittiğini belirterek, “Durum iyi gözüküyor. Her şey plana göre ilerliyor.” dedi.

AŞI ÇAĞRISI

Biontech kurucuları Şahin ve Türeci, aşı olma konusunda kararsız insanları gelecek haftalarda aşı olmaya ikna etmek için toplumu elinden gelen her şeyi yapmaya çağırdı. Şahin, "Toplum olarak sert bir kış geçirmemek için hala 60 günümüz var. Bu iki ay içinde mümkün olduğunca çok insanı harekete geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız." çağrısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...