Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ağustos 2021 06:50

Uğur Şahin'den varyant ve üçüncü doz açıklaması

BionTech CEO'su Uğur Şahin geliştirdikleri aşının varyantlara karşı koruyucu olduğunu belirterek aşılarda güncellemeye gerek olmadığını söyledi.

Uğur Şahin'den varyant ve üçüncü doz açıklaması
uğur şahin,koronavirüs,kovid 19,biontech,pfizer,aşı,varyant

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede aşılamalarla birlikte vakalar ve can kayıpları kontrol altına alınmıştı. Aşılarla birlikte dünya salgını atlatmak için mücadele ederken ilk olarak Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantı salgınla mücadeleye zarar verdi. 

AŞIDA GÜNCELEMEYE GEREK YOK

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin, aşılarla ilgili son duruma ilişkin rahatlatan bir açıklama yaptı. ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile ortak geliştirdikleri koronavirüs aşısının Delta varyantına karşı etkili olduğunu belirten Şahin şu an için aşıda bir güncelleme yapılmasına gerek olmadığını söyledi.

Yeni varyantların 6 ila 12 aylık süreçte ortaya çıkmasının olası olduğunu belirten BionTech CEO'su Uğur Şahin, aşının yeni varyantlara karşı güncelleme yapmanın gerekebileceğini ancak şu an bunun gerekmediğini söyledi.

DESTEK DOZU YETERLİ KORUMA SAĞLIYOR

Yeni bir varyantın baskın olması durumunda şu an alınacak güncelleme kararının 3 ila 6 aylık süreçte yanlış olduğunun anlaşılabilir diyen Şahin, bu yüzden değişiklik kararının zamanının uygun seçilmesi gerektiğini söyledi. Destek dozu olan üçüncü doz ile ilgili de konuşan Şahin, destek dozunun şu an için yeterli olduğunu ve güçlü koruma sağladığını bildiklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...