Tgrt Haber
07 Haziran 2022 16:33 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 16:50

Ukrayna’da kolera çıktı! Gömülemeyen cesetlerden şehre yayıldı

Rus birliklerinin saldırılarından en fazla darbeyi alan Mariupol’da kolera ortaya çıktı. Mezar kazıcıların cesetleri gömmeye yetişememesi nedeniyle şehre yayıldığı kaydedildi. 

Kolera hastalığının şehre yayıldığı belirtildi.
Kolera,Ukrayna
Kolera hastalığının şehre yayıldığı belirtildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı harekatı devam ederken ülkeden her gün korkunç haberler gelmeye devam ediyor. Bu kez yetkililer, Mariupol'da hayatları için savaşan Ukraynalıların kolera salgını tehdidi ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Salgın, mezar kazıcılarının ceset yığınlarını gömmeyi başaramaması üzerine şehre yayıldığı kaydedildi. Mariupol'da Rus birlikleri tarafından öldürülenler mezarlara gömüldü ancak ceset yığınları ortada kaldı. 

Uzun kuşatmanın altında kalan Mariupol, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in güçlerinin kontrol altına almadan önce özellikle Azovstal çelik fabrikası çevresinde şiddetli çatışmalara sahne oldu. Şehrin belediye başkanının bir danışmanı, sokaklarda çürümeye bırakılan çok sayıda ceset ve bina molozlarının temiz sulara karıştığını iddia etmişti. Mariupol Belediye Başkan Yardımcısı Petro Andryushchenko, “ölülerin cesetleriyle ilgili Mariupol gerçeğini aktarmanın zor” olduğunu ve her yerde ceset olduğunu belirtti. Andryushchenko'nın Ukrayna televizyonuna yaptığı açıklamada şunlar kaydetti: "Çürüyen çöplerin yanı sıra tüm bunlar suya, denize, içme suyu kaynaklarına girdi."

Andryushchenko, enfeksiyonla savaşmak için kullanılabilecek ilaç ve laboratuvar eksikliği nedeniyle daha da kötüleşen şehirde ölümlerde net bir artış olduğu söyledi.  

KOLERA NEDİR?

Kolera, kirli su ve kontamine olmuş yiyecekler yoluyla yayılan ince bağırsağın bakteriyel bir enfeksiyon olarak biliniyor. Kişi bir kez enfekte olduktan sonra birkaç gün içinde hastalığın semptomlarını yaşamaya başlıyor.  Tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabiliyor. 

Kolera enfeksiyonu ince bağırsakta geliştiği için en yaygın semptomlarından biri şiddetli sulu ishaldir. Ayrıca mide bulantısı ve kusmaya da neden olabiliyor. Bir kişinin kontamine yiyecek veya su içtikten sonra semptomları göstermesi 12 saat ile 5 gün arasında sürebiliyor. Kolera ölümcül olmasına rağmen kolayca tedavi edilebiliyor. 

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...